Liderlik şansını zora soktu!

Dört maç sonunda galibiyeti bulunmayan milli takım, liderlik şansını zora soktu. Türkiye, gruptaki son iki maçında lider Rusya ve ikinci sıradaki Macaristan ile karşılaşacak.

Haberler 16.10.2020 - 00:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

A Milli Futbol Takm, Srbistanla berabere kalarak UEFA Uluslar B Ligi 3. Grup dördüncü maçnda da galibiyetle tanamad ve lider Rusyann 5 puan gerisinde 3. srada yer ald.

Milli takmn grubunda Rusya 8 puanla lider, Macaristan 7 puanla ikinci, Türkiye 3 puanla üçüncü ve Srbistan 2 puanla son srada yer alyor.

Gruplarda son iki maç öncesinde liderlik ansn çok zora sokan ay-yldzl ekip, kalan iki karlamasn 15 Kasm Pazar günü stanbulda Rusya ve 18 Kasm çaramba günü Budapetede Macaristan ile oynayacak.

- Liderlik ans çok zor

Grupta dört maç sonunda galibiyeti bulunmayan milli takmn, liderlik ans da çok zor gözüküyor.

Ay-yldzl ekip, liderlik için iki maçn da kazanp, zirve yolundaki rakipleri Rusya ve Macaristann Srbistan ile oynayacaklar maçlarda puan kaybetmelerini bekleyecek.

Türkiye, grubunu lider bitirmesi halinde UEFA Uluslar Liginde A Ligine yükselecek. Milli takm, kalan iki maçta Srbistana geçilmesi halinde ise C Ligine düecek.

- UEFA Uluslar Liginin 2022 Dünya Kupas Elemeleri balants

UEFA Uluslar Ligi, UEFAnn milli takmlarn oynadklar hazrlk maçlarn daha düzenli ve ciddi bir atmosfere kavuturmak için oluturduu bir format.

Bu formatta elde edilecek bir baarnn Dünya Kupasna dorudan katlm gibi bir karl ise bulunmuyor.

Uluslar Ligi karlamalar bittikten sonra milli takmlarn FIFA sralamas göz önünde bulundurularak kura çekimi için torbalar oluturulacak. Türkiye, UEFA Uluslar Liginde maçlarn bitmesine iki maç kala, FIFA sralamasndaki yerine göre Dünya Kupas Avrupa Elemeleri grup kuralar için ikinci torbada yer alyor. Torbalarn son ekli kasm aynda UEFA Uluslar Liginde oynanacak son karlamalarn ardndan netlik kazanacak.

sviçrenin Zürih ehrinde 29 Kasmda gerçekletirilecek Dünya Kupas Elemeleri gruplarnn kura çekimi formatnda da büyük çapta bir deiiklik yaanmad. Dünya Kupasna Avrupadan katlacak takmlarn belirlenmesi için UEFAya bal 55 ülkenin milli takm 10 gruba ayrlacak. Bu gruplardan 5 tane 5erli 5 tane de 6arl 10 grup oluturulacak. UEFA Uluslar Ligi Finallerine katlan 4 takm beerli gruplarda yer alacak.

Dünya Kupas Eleme gruplarn ilk srada tamamlayan 10 takm, dorudan Katarda düzenlenecek finallere yükselecek.

Play-off maçlarnn formatnda ise baz deiikliklere gidildi. ki aamal eleme turundan oluacak play-off maçlar sonrasnda 3 takm daha finaller için vize alacak.

Gruplarn ikinci srada tamamlayan 10 takm ile UEFA Uluslar Ligi gruplarn en iyi puanla lider tamamlayan ancak 2022 Dünya Kupas eleme gruplarnda ilk ikiye giremeyen iki takm (toplam 12 ekip) bu maçlarda mücadele edecek.

UEFA Uluslar Liginde A Liginden baklmaya balanmak üzere, Dünya Kupasna katlm hakk alamam takmlar içerisinde gruplarn lider bitiren iki ekip, play-off oynama hakk kazanacak. A Ligindeki 4 grupta lider takmlar Dünya Kupasna katlm hakk elde ettiyse, ikincilere, onlarn da hepsi katlm hakkn kazandysa, üçüncülere ve daha sonra dördüncülere baklmak üzere play-off etabna katlm hakk elde edecek iki takm belirlenecek. Eer A Ligindeki 16 takm da Dünya Kupasna dorudan katlm hakk elde ettiyse, UEFA Uluslar B Ligindeki takmlarn durumlarna baklabilecek.

Play-off aamasnda 12 takm dörderli 3 yola ayrlacak ve tek ayakl yar finaller ve final sonucunda her yoldan birer olmak üzere 3 takm daha Avrupadan 2022 FIFA Dünya Kupas finallerine katlma hakk kazanacak.

Dünya Kupas grup eleme maçlar Mart 2021de balayacak.

Ana Sayfaya Git