Ligin en centilmen takımı Antalyaspor

Spor Toto Süper Lig'de sezonun ilk devresinde en centilmen takım, Fraport TAV Antalyaspor oldu. Antalyaspor, 19 hafta sonunda kırmızı kart ile cezalandırılmazken, sadece 44 sarı kart gördü. Ligde en çok kırmızı kart gören takım ise 7 kez ile Fatih Karagümrük oldu. Ligin en az en az sarı kart gören takımları da 30'ar kez ile Çaykur Rizespor ve Demir Grup Sivasspor oldu.

Haberler 31.12.2021 - 09:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sezonun ilk devresini 22 puanla 15inci srada tamamlayan, 8inci hafta teknik direktör Ersun Yanal ile yollarn ayrarak takmn bana futbol sorumlusu olarak Nuri ahini getiren Fraport TAV Antalyaspor, ligde u ana kadar krmz kart görmeyen tek takm oldu.

Spor Toto Süper Ligde sezonun ilk devresinde futbolcular 767 sar, 50 kez de krmz kart gördü. Krmz kartlarn 30u ise çift sar karttan gösterildi.

ANTALYASPOR Hç GÖRMED, KARAGÜMRÜK ZRVEDE

Fraport TAV Antalyaspor, sezonun ilk devresinde hiç krmz kart görmeyerek en centilmen takm olurken, Fatih Karagümrük ise 2si çift sar karttan olmak üzere 7 kez krmz kartla zirvede yer ald. Karagümrükü 4er krmz kartla Sivasspor, Beikta ve Göztepe, 3er kez çaykur Rizespor, Fenerbahçe, Trabzonspor, Alanyaspor, Kayserispor, 2er kez Yeni Malatyaspor, Altay, Gaziantep FK, GZT Giresunspor, Hatayspor ve Galatasaray takip etti. Medipol Baakehir, Adana Demirspor, Konyaspor ve Kasmpaa ise 1er krmz kart gördü.

EN AZ SARI RZE VE SVASSPORA

Süper Ligde hakemler tarafndan en az sar kart gösterilen takmlar çaykur Rizespor ve Sivasspor oldu. ki takm hakemler tarafndan 30ar kez sar kartla cezalandrld. Fraport TAV Antalyaspor ise 44 kez sar gört gördü. Ligde hakemler tarafndan en çok sar kart gösterilen takm ise 51 kez ile Kasmpaa oldu. stanbul temsilcisini 47 kez ile Göztepe, 46 kez ile Hatayspor ve 45 kez ile de Galatasaray takip etti.

EN çOK DEFANS KART GÖRDÜ

Süper Ligde hakemler tarafndan en çok defans oyuncularna kart gösterildi. 817 kartn 297si savunma oyuncularna çkt. Hakemler; savunma oyuncularna 270 sar, 17 çift sar, 10 da krmz kart çkartt. Defans oyuncular toplam 27 kez hakemler tarafndan oyundan atlarak, ligin en çok krmz kart görenleri oldu. Defans oyuncular çift sar karttan en çok oyundan atlan oyuncular olarak da ilk srada yer ald. Savunma oyuncular 17 kez çift sar kart görerek oyun dnda kald. Orta saha oyuncular 257 sar kart görürken, hakemler 8i çift sar karttan olmak üzere orta alan oyuncularn toplamda 12 kez krmz kartla cezalandrd.

EN AZ KART KALECLERE, TEK KIRMIZI UURCANA

Ligin kalecileri, sezonun ilk devresinde hakemler tarafndan en az kart gösterilen futbolcular oldu. Kaleciler, sezonun ilk devresinde 39 kez sar kartla cezalandrld. Ligde sezonun ilk devresinde çift sar kartla oyun dnda kalan tek kaleci ise lig lideri Trabzonsporun baarl kalecisi Uurcan çakr oldu. çakr, Beikta ile oynanan maçn bitiinin ardndan taraftarlarla yaad diyalog sonrasnda ikinci sar kartla oyundan ihraç edildi.

Ana Sayfaya Git