Ligin en genci golünü de attı

Futbola Manisaspor altyapısında başlayan ve 2 profesyonel futbolcu karşılığında Altınordu'ya transfer olan Burak İnce, Eskişehirspor karşısında attığı golle TFF 1. Lig'de son 10 yıl içinde en genç golcü unvanını elde etti.

Haberler 17.09.2019 - 10:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Altnordunun 2004 doumlu oyuncusu Burak nce, Eskiehirspora att golle, TFF 1. Ligde son 10 yln en genç golcüsü unvann eline geçirdi.

Futbola Manisaspor altyapsnda balayan Burak, 2015-2016 sezonunda profesyonel futbolcular Mertan Caner Öztürk ve Ozan Sol karlnda Altnordu altyapsna transfer oldu.

Bu sezon banda profesyonel sözleme imzalanan 20 Ocak 2004 doumlu Burak nce, TFF 1. Ligde ilk maçna 15 ya 6 ay 29 günlükken çkt. TFF 1. Ligde son 10 yla bakldnda 2011-2012 sezonunda Sakaryasporda Hac Ömer Doru (15 ya 1 ay 7 gün) ve 2012-2013te Samsunsporda Kemal Sabri Bayraktar (15 yl 1 ay 7 gün) en genç forma ans bulan isimler olmutu.

- En genç golcü

Cumartesi günü Eskiehirspor karsnda 1 gol ve 1 asistlik performans sergileyen Burak nce, son 10 ylda TFF 1. Ligdeki en genç golcü unvann elde etti.

Altay altyapsnda futbola balayan 9 Mart 1994 doumlu Okay Yokulu, 2010-2011 sezonunda 23 Ocak 2010da Orduspor karsnda att golle (15 yl 10 ay 24 gün) en golcü isim konumunda bulunuyordu.

- Burak: Düzenli forma giymek istiyorum

Burak nce, Manisada ilkokulda okuduu srada bir yarma srasnda beden eitimi öretmeninin kendisini çok beendiini ve Manisaspor altyapsna yazlmas için tavsiyede bulunduunu kaydetti.

Manisaspor altyap seçmelerinde çok beenildiini ve Manisasporda futbola baladn anlatan Burak, Daha sonra Altnordunun düzenledii bir turnuva vard Yeilyurtta, orada çok iyi oynamtm. Altnordu CEOsu Bar Orhunbilge ile fotoraf çektirmitik, görüme saland, 2 futbolcuyla takas ilemi gerçekleti. Benim de Altnordu maceram balad. dedi.

Burak nce, Altnordunun genç futbolcular için çok önemli bir kulüp olduunu, bu sezon banda ilk 1. Lig maçnda çok heyecanlandn belirterek, öyle konutu:

Teknik direktörümüz Hüseyin Erolu, teknik ekibimiz ve kaptanlarmz Sinan Osmanolu, Berkay Samanc bana çok destek verdiler. Ben de onlarn güvenini boa çkarmamaya çaltm. Bu formay daha uzun yllar giyeceime söz veriyorum. nallah nasip olur. Altnordu formasyla profesyonel liglerde de ilk golüme ulatm, umarm bunu sürdürürüm. A Takm formasn düzenli bir ekilde giymek istiyorum. Sonra nasip olursa ngiltere Premier Ligde oynamak, sonra da spanyada Barcelona formas giymek istiyorum.

Kendisine Lionel Messiyi örnek aldn kaydeden Burak nce, sözlerini öyle sürdürdü:

Maçlarda ben kuvvet olarak eksik kalabiliyorum ama onu tekniimle azaltmaya çalyorum. O yüzden fazla sknt olmuyor. Türkiyede genç oyunculara Altnordu kadar kimse süre vermiyor. O yüzden burada olduumuz için anslyz. Milli takmlarda mücadele ettiim arkadalarm süre alamadklar için Altnorduya gelmek istiyorum diyorlar. Ben de sizin için çok iyi olur diyorum.

Burak nce, sol ayan ve duran toplar iyi kullandn, utlarna güvendiini belirterek, mevkisinden de çok memnun olduunu sözlerine ekledi.

- Hüseyin Erolu: Ya kavram benim için önemli deil

Altnordu Teknik Direktörü Hüseyin Erolu da kendisi için ya kavramnn çok önemli olmadn belirterek, 15-16 yanda da görevini yapyorsa oynamay hak ediyordur ve gelecei en iyi ekilde yakalayacaktr. çimizden çkan çalar ile Cengiz, Avrupaya gitmeyi baard. u anda da Burak da bence sistemimiz içinde görevini en iyi ekilde yapyor ben de herkese olduu gibi ona da çok güveniyorum ve daha iyi olacan düünüyorum. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git