Liglerde Heyecan Dorukta

Toplam 3 takımın doğrudan Spor Toto 2. Lig'e yükseleceği 3. Lig'de, Etimesgut Belediyespor ile Kastamonuspor 1966, bunu başaran iki takım oldu.

Haberler 23.04.2016 - 10:19 Son Güncelleme : 23.04.2016 - 10:19

Normal sezonun bitimine 2 hafta kala Spor Toto 3. Ligde doğrudan Spor Toto 2. Lige yükselecek 3 ekipten 2si belli oldu.

Toplam 3 grupta 57 takımın mücadele ettiği 3. Ligde birinci sırada yer alacak ekipler doğrudan 2. Ligde mücadele etmeye hak kazanacak. Her gruptan birer ekip daha play-off mücadelesi sonunda adını 2. Lige yazdıracak.

Gruplarını ikinci ile beşinci bitiren ekiplerle, üçüncü ve dördüncü takımlar play-off ilk turunda çift maçlı eleme usulüne göre karşılaşacak. Bu turun galiplerinin tarafsız sahada yapacakları maçlar Spor Toto 2. Lige yükselecek ekipleri belirleyecek. Gruplarında son 4 sırada yer alacak takımlar ise Bölgesel Amatör Lige düşecek.

Spor Toto 3. Ligde 37. hafta müsabakaları 24 Nisan Pazar günü, son hafta maçları ise 30 Nisan Cumartesi günü oynanacak.

- 1. Grup

1. Grupta son 2 haftaya 65 puanla lider durumda giren Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor doğrudan Spor Toto 2. Lige yükselmek için avantajlı bir konumda bulunuyor.

Erzurum temsilcisini takip eden Kızılcabölükspor, Tire 1922, Zonguldak Kömürspor ve Birlik Nakliyat Düzyurtspor da play-off için son 2 haftaya rakiplerinin önünde giriyor.

Cizresporun maçlarının ertelendiği Spor Toto 3. Lig 1. Grupta Cizresporun durumuna Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu karar verecek. 18 maçı bulunan Cizresporun üzerinde Arsinspor, Turgutluspor, Gölbaşıspor ve Düzcespor yer alıyor.

- 2. Grup

Etimesgut Belediyesporun Spor Toto 2. Lige yükselmeyi garantilediği 2. Grupta Diyarbekirspor ile Bodrum Belediyesi Bodrumsporun play-off oynaması kesinleşti.

Elli beşer puanı bulunan Ofspor ve Adliyespor, ellişer puana sahip Kemerspor 2003 ve Orhangazispora göre play-off için bir adım önde bulunuyor.

Ayvalıkgücü Belediyespor, Zara Belediyespor ve Gaziosmanpaşanın Bölgesel Amatör Lige düştüğü 2. Grupta 1920 Maraşspor da son 2 haftaya düşme hattında giriyor.

- 3. Grup

Kastamonuspor 1966ın Spor Toto 2. Lige çıkmasının kesinleştiği 3. Grupta takipçisi Niğde Belediyespor da play-offa kalmayı garantiledi.

Niğde temsilcisinin dışında play-off oynayacak 3 ekip için elli yedişer puanlı Bayburt Grup Özel İdare ve Beylerbeyi, elli beşer puana sahip çorum Belediyespor ve Gölcükspor, play-off yarışında biraz daha avantajlı durumda.

Sandıklıspor ve çine Madransporun lige veda ettiği 3. Grupta TKİ Tavşanlı Linyitspor ile Van Büyükşehir Belediyespor da düşme hattında yer alıyor.

Ana Sayfaya Git