Liglerde kritik cuma

Her iki ligde yarın yapılacak müsabakalar sonucu, bitime 2 hafta kala şampiyon ve küme düşen takımlardan bazıları belli olabilir.

Haberler 14.04.2017 - 10:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Grup liderlerinin dorudan TFF 1. Lige yükselecei 2. Ligde Beyaz Grupta stanbulspor 2, Krmz Grupta MKE Ankaragücü ise 4 puan farkla son 3 haftaya ilk srada giriyor

MKE Ankaragücü, yarn Kastamonuspor 1966y malup etmesi, Gümühanesporun da yenilmesi durumunda 1. Lige yükselmeyi garantileyecek

Play-off ve kümede kalma mücadelesinin de son 3 haftaya tand 2. Ligde Ofspor ile Kayseri Erciyessporun ligden dümesi kesinleti

Spor Toto 3. Ligde 3 grubun liderleri, yarn oynayacaklar karlamalar kazanmas durumunda 2. Lige yükselecek

Spor Toto 2. Lig ve Spor Toto 3. Ligde ampiyonluk ve kümede kalma mücadelesi veren takmlar için yarn kritik maçlar oynanacak.

Anayasa deiikliine ilikin halk oylamasnn 16 Nisan Pazar günü yaplmasndan dolay 2. ve 3. Ligde karlamalar yarn yaplacak. Bu iki ligde normal sezonda son 3 haftaya girilirken, yarnki müsabakalar sonucu ampiyonlarn belli olma ihtimali var.

Gruplarn ilk srada tamamlayan takmlarn dorudan TFF 1. Lige yükselecei Spor Toto 2. Ligde Beyaz Grupta stanbulspor 2, Krmz Grupta ise MKE Ankaragücü 4 puan farkla son 3 haftaya lider giriyor.

Normal sezonun 3 hafta sonra tamamlanaca 2. Ligde, grup liderleri dorudan 1. Lige çkacak. Play-off maçlar sonunda bir takm daha adn TFF 1. Lige yazdracak.

ki grupta dörder takmn play-off oynamaya hak kazanaca Spor Toto 2. Ligde, kendi gruplarnda 2. ile 5. ve 3. ile 4. takmlar play-off ilk turunda çift maçl eleme sisteminde birbirlerine rakip olacak. Bu turda rakiplerini saf d brakacak takmlar yar finalde de çift maç eleme usulüyle karlatktan sonra iki grubun kazananlar, tarafsz sahada tek maç üzerinden TFF 1. Lige yükselecek 3. ekip olmak için mücadele verecek. ki grupta da son 3 srada yer alacak takmlar ise mücadelesini gelecek sezon 3. Ligde sürdürecek.

Spor Toto 3. Ligde 3 grupta son 3 haftaya girilirken, grup liderleri yarnki maçlarn kazanmas durumunda ampiyonluklarn ilan edecek.

Gruplarda ilk sray alan takmlarn dorudan 2. Lige yükselece 2, 3, 4 ve 5. srada yer alacak ekiplerin de play-off maçlar oynayaca 3. Ligde, play-offta her gruptan birer ekip daha adn 2. Lige yazdracak.

Play-off oynamaya hak kazanacak takmlar grup içi elemelerle çift maçl eleme sistemine göre birbirlerine rakip olacak. Bu turda rakiplerini saf d brakacak takmlar 2. Lige yükselmek için final maçlarna çkacak.

19 takmn bulunduu 1. Grupta son 4 takm, on sekizer ekibin mücadele ettii dier iki grupta ise son üçer takm gelecek sezon mücadelesine Bölgesel Amatör Ligde (BAL) devam edecek.

Spor Toto 2. ve 3. Ligde son 3 hafta müsabakalar yarn, 23 Nisan Pazar ve 29 Nisan Cumartesi günleri oynanacak.

- 2. Lig Beyaz Grup

stanbulsporun 61 puanla lider durumda bulunduu 2. Lig Beyaz Grupta, stanbul temsilcisini 2 puan farkla Amed Sportif Faaliyetler takip ediyor.

ki takmn da play-off oynamay garantiledii grupta Büyükehir Belediye Erzurumspor 54, Sivas Belediyespor 50 puanla play-off barajnda yer alyor. 49ar puana sahip Keçiörengücü ve Kocaeli Birlikspor da son haftalara girilirken play-off hattnda bulunuyor.

Grupta 23 puanla son srada yer alan Ofspor lige veda ederken, 29 puanl Büyükçekmece Tepecikspor ile 33er puana sahip Fethiyespor ve Anadolu Üsküdar 1908in yan sra 35 puanl Fatih Karagümrük de son 3 haftada düme hattnda yer alan takmlar oldu.

- 2. Lig Krmz Grup

2. Lig Krmz Grupta 66 puanl lider MKE Ankaragücü, ikinci durumdaki Gümühanesporun önünde 4 puanlk önemli bir avantaja sahip.

Bakent temsilcisi, yarn Kastamonuspor 1966 deplasmannda galibiyetle dönmesi durumunda, Gümühanespor da deplasmanda Saryere yenilirse, bitime 2 hafta kala ampiyonluunu ilan edecek.

Gümühanesporun play-offu garantiledii Krmz Grupta Hatayspor, Menemen Belediyespor ve Kastamonuspor 1966, son 3 haftaya play-off barajnda girdi. Grupta Karyaka, 5. sradaki Kastamonuspor 1966nn 1 puan gerisinde bulunuyor.

Kayseri Erciyessporun lige veda ettii grupta 30 puanl 1461 Trabzon, 31 puana sahip Krklarelispor, 32 puan bulunan Tuzlaspor ile 33er puanl Tokatspor ile BUGSA Spor, ligde kalma mücadelesine devam ediyor.

- 3. Lig 1. Grup

Ligde 1. Grupta son 3 haftaya Altayn 8 puan önünde lider giren Sancaktepe Belediyespor, 2. Lig için oldukça avantajl durumda bulunuyor.

Kartalspora konuk olacak Sancaktepe Belediyespor, rakibini yendii takdirde yarn adn 2. Lige yazdracak.

kinci sradaki Altayn play-off oynamay garantiledii ligde Ankara Demirspor, Kocaelispor ve çorum Belediyespor da son 3 haftaya play-off barajnda girdi.

Toplam 4 takmn BALa düecei grupta Manavgatsporun lige veda etmesi kesinleti. Kütahyaspor, Kartalspor ve Beylerbeyi ise düme hattnda yer alyor.

- 3. Lig 2. Grup

Bodrum Belediyesi Bodrumspor, 2. Grupta son 3 haftaya ikinci Erbaasporun 7 puan önünde 61 puanla lider durumda giriyor.

Bodrum ekibi, yarn Derincespor ile oynayaca maç kazanmas durumunda 2. Lige yükselecek. Bu durumda Derincespor da lige veda edecek.

Erbaasporun yan sra Silivrispor, çatalcaspor ve Manisa Büyükehir Belediyespor son 3 hafta öncesinde play-off için avantajl durumda bulunuyor.

Geçen yl profesyonel ligde mücadele etme hakk kazanan Türk Metal Krkkalespor lige veda ederken, Derincespor ve Dersimspor son 3 haftaya düme hattnda girdi.

- 3. Lig 3. Grup

Geçen sezon 3. Lige çkan Afjet Afyonsporun, 3. Grupta son 3 hafta öncesi 7 puanlk avantaj var.

Afyonkarahisar temsilcisi, bu hafta kazanmas durumunda 2. Lige yükselmeyi garantileyecek.

Sakaryaspor ve Darca Gençlerbirliinin play-off oynamay garantiledii grupta Diyarbekirspor ve Bayrampaa da play-off barajnda bulunuyor.

Orduspor ve Denizli Futbol A Sporun lige veda ettii 3. Lig 3. Grupta ligden düecek üçüncü ekip için birçok aday bulunuyor. 31 puanl Maltepesporun düme hattnda yer ald ligde 12 Bingölspor 32, Payasspor ve Bergama Belediyespor 33er puana sahip.

Ana Sayfaya Git