Lisanslı sporcu sayısı 100 bin arttı

Türkiye'de lisanslı sporcu sayısı son bir yılda 100 bin artış gösterdi.

Haberler 02.11.2017 - 09:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyede lisansl sporcu, spor kulübü ve antrenör saysndaki art eilimi 2017 ylnda da devam etti. Geçen yln eylül aynda 6,8 milyon olan lisansl sporcu says, 2017 ylnn ayn ay itibaryla 6,9 milyona ulat. Ayn tarihlerde 13 bin 454 olan spor kulübü says 13 bin 724e, 221 bin 46 olan antrenör says da 233 bin 70e yükseldi.

- Sporu geni kitlelere yaymak amaçlanyor

Spor alannda kaydedilen gelimelere ramen, 2018 ylnda salkl ve hareketli bir yaamn gerei olarak toplumda spor yapma kültürünün yerletirilmesi, spor hizmetlerinin kalitesi ve çeitliliinin artrlarak sporun geni kitlelere yaygnlatrlmas ile baarl sporcularn yetitirilmesi amaçlanyor.

Bu dorultuda, halkn spora olan ilgisini artracak proje ve kampanyalar hayata geçirilecek, spor tesislerine eriim imkanlar iyiletirilecek.

Medyada spor yapmay tevik edici ve farkl spor branlarn tantc programlara yer verilmesi salanacak.

- Kamuya ait spor tesisleri halka açlacak

Kamuya ait tüm spor tesisleri vatandalarn kullanmna açlacak. Farkl kamu kurum ve kurulularna ve mahalli idarelere ait spor tesislerinin envanteri ve kullanm imkanlar, halkn rahatça eriebilecei ve kullanabilecei ekilde internet ortamnda paylalacak.

lk ve orta öretim kademelerinde verilen spor eitimi iyiletirilecek. Spor eitimi okul öncesinden balayarak ilköretim ve ortaöretim kademelerinde yaygnlatrlacak, çocuklarn farkl spor branlaryla uramas salanacak. Okullara antrenör destei verilecek, uygun spor alanlar oluturulacak.

- Spor hekimi says artrlacak

Elit kategorisinde yer alma potansiyeli tayan sporcular seçme, yönlendirme ve normlandrma sistemleri gelitirilecek.

Sporcu sal merkezlerinin hizmet kalitesi nitelik ve nicelik olarak iyiletirilecek. Spor hekimi ihtiyac tespit edilerek, yeterli sayda uzman hekimin yetitirilmesi salanacak.

Ana Sayfaya Git