Liseli Ayşe, takımın gol makinesi

SİİRT İMKB Meslek Teknik Anadolu Lisesi 10'uncu sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Ayşe Yelis, okuldaki derslerde gösterdiği başarıyla birlikte futbol oynadığı Siirt Kadın Futbol Takımında da attığı gollerle adından söz ettiriyor.

Haberler 13.03.2017 - 10:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

. Evde de engelli aabeyi Ali ile ilgilenen Ayenin en büyük hayali ise Türkiye Kadn Futbol Milli Takmnda oynamak.

Türkiye Futbol Federasyonu Kadnlar 3üncü Futbol Ligi 8inci Grupta yeralan ve 20 puan ile 2inci srada bulunan Siirt Kadn Futbol Takmnn golcüsü Aye Yelis, okuldaki baarl performansn, yeil sahalarda da sergiliyor. Oynad 8 maçta 20 gol atan Aye Yelis, okul ve futbol hayatndaki baarsn ailesi ve sosyal hayatta da sürdürüyor. Bar Mahallesindeki 6 kardei, annesi ve babas ile birlikte yaayan Aye Yelis, okul, antrenman ve maçlardan arta kalan zamann da ailesiyle birlikte geçiriyor. Babas isiz olan Aye Yelis, ayn zamanda 20 yandaki engelli aabeyi Ali ile ilgileniyor. Genç yana ramen çok büyük iler baaran Aye Yelis, öyle dedi:

BAYAN TAKIM

Hayatmdan memnun olmasam da, istediim hayat elde etmek için büyük çaba veriyorum. Babam isiz. ki aabeyim çalyor. Onlar bizim geçimimizi salyor. Ben de okula gidiyorum ayrca profesyonel futbol oynuyorum. Burdan kazandm parayla da engelli aabeyim Aliye yardmc olmaya çalyorum. Okul ve futbol dnda kalan zamanm ailem ve aabeyim ile geçiriyorum. Siirtte genç bir kz için bunlar çok zor ama yine de üstessinden gelmeye çalyoruz. En büyük hedefim Türkiye Kadnlar Milli Futbol takmnda oynamak. Bunun için çok çalyorum. Antrenmanlarda hep bunu hayal ederek, elimden gelenden fazlasn yapmaya çalyorum.

GOL MAKNASI

MKB Meslek Lisesi Okul Müdür Yardmcs ve ayn zamanda Bedden Eitimi Öretmeni Mehmet Kadri Erzen, Aye Yelisin taktir edilecek bir baary elde ettiini belirterek, Aye kzmz okulun en baarl örencilerinden biri. Gerek akademik yönden, gerekse ders bakmndan, çok baarl ve bizler bu baarsndan dolay kendisini sonuna kadar destekliyoruz. Aye gibi birçok kzmz var. Ayenin elinden her ey geliyor. Özellikle engelli abeyine yardmc olmas, dier örencilere büyük bir örnek tekil ediyor. Aye gibi genç kzlarmz desteklememiz gerekir. Ayenin ilerleyen yllarda büyük baarlara imza atacana inanyorum diye konutu.

Forvet oyuncu olarak oynad Siirt Kadn Futbol Takmnda oynad 8 maçta 20 gol atma baars gösteren Aye Yelisin hocas Zeki Eren de, Ayeyi mahallede arkadalar ile top oynarken kefettim ve kendisini takma çardm. O da büyük bir zevk ile geldi. Aye okulda baarl olduu kadar, futbolda da baarl. Oynad 8 maçta 20 gol att. Yaz aylarnda hazrlk maçlarmz oluyor, Aye o zamanlar fndk ve pamuk toplamak için çukurova veya Karadeniz bölgesine, ailesiyle birlikte gitmek zorunda kalyor. Bu maçlarda Ayeyi ordan getiriyoruz. Benim ve Ayenin hedefi Milli Takmda top oynamasdr dedi.

Ana Sayfaya Git