Lucescu’dan yabancı oyuncu açıklaması

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu, futbol federasyonuyla birlikte yabancı oyuncu sınırlaması getireceklerini söyledi.

Haberler 07.11.2017 - 10:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

talyan La Gazzetta dello Sport gazetesine demeç veren 72 yandaki deneyimli teknik adam, milli takmlarda kazanma alkanl olan bir ekibin olmas gerektiine dikkati çekerek, Milli takmlarda oyuncularla çok fazla çalma zamannz olmuyor. Kazanmaya alm bir futbolcu grubunuz olmal. Türkiyede para var, talyada görmek isteyeceiniz türden statlar var ama talyadaki gibi oyuncular yok. ifadelerini kulland.

Deneyimli teknik direktör Süper Ligdeki yabanc futbolcu says ile ilgili de, Federasyonla sahadaki yabanc saysna bir snr koyacaz. Dou ülkelerinde yabancsz olmaz. Cengiz Ünder ise ayr bir konu. Cengiz, Emre Mor, Enes Ünal gibi gençler, çok erken dönemde yurt dna gidiyorlar ve forma ans bulamyorlar. Takmnda oynamayan, ben nasl milli takma çaraym. deerlendirmesini yapt.

Lucescu, bu sezon Milana transfer olan Hakan çalhanolunun performansna ilikin Onun gerçek sorunu 10 numaral formay seçmesi. Oysa ki o gerçek bir 8 numara. Siz talyanlar, 10 numaray görünce Michel Platiniyi aryorsunuz. Hakan, Almanyada oynarken geni alanlar buluyordu. talyada ise kapal defanslara kar etkisiz kalyor. Buna ramen bir kalitesi olduu açk. yorumunda bulundu.

Rumen teknik direktör, talyancasnn iyi olduunun söylenmesi üzerineyse unlar kaydetti:

Kondisyoner Carlo Nicolini sayesinde iyi oldu. Ama Türkçe örenmek istemiyorum. Burada kaç spor muhabiri peimde biliyor musunuz? 40 kadar. Eer Türkçe anlayabildiimi, konuabildiimi anlarlarsa beni burada yaatmazlar.

Ana Sayfaya Git