Maçlardaki güvenlik önlemleri yerinde incelenecek

İçişleri Bakanlığınca, futbolda şiddetin önlenmesi amacıyla Mülkiye Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı başkanlığında oluşturulan bir heyet, Avrupa maçlarında alınan güvenlik önlemlerini yerinde inceleyecek.

Haberler 20.08.2017 - 14:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlnca, futbolda iddetin önlenmesi amacyla, Mülkiye Tefti Kurulu Bakan Yardmcs bakanlnda oluturulan bir heyet, Avrupa maçlarnda alnan güvenlik önlemlerini yerinde inceleyecek. Heyet, bu kapsamda ilk olarak 21-25 Eylül tarihleri arasnda skoçyaya gidecek.

çileri Bakanlndan yaplan açklamaya göre, futbolda iddetin önlenmesi için harekete geçen Bakanlk, Avrupada yaplacak maçlar yakn takibe alacak.

Mülkiye Tefti Kurulu Bakan Yardmcs bakanlnda oluturulan bir heyet, Avrupa ülkelerinde yaplacak maçlar inceleyecek. Heyet, maçlarda, alnan güvenlik önlemlerini, kalabalk yönetimini, kolluk kuvvetlerinin taraftar gruplar arasnda çkan olaylara müdahalesini, maç bitiminde stadn güvenli ekilde boaltlmas gibi tedbirleri yerinde görecek.

Özellikle Avrupadaki büyük derbileri inceleyecek olan heyet, bu kapsamda ilk olarak 21-25 Eylül tarihleri arsasnda skoçyaya gidecek. 23 Eylülde oynanacak ve dünyann en önde gelen derbileri arasnda gösterilen Glasgow Rangers-Celtic futbol maçn izleyecek olan heyet, maç öncesinde, esnasnda ve sonrasnda alnan güvenlik önlemlerini görecek, görevlilerden bilgi alacak.

Açklamada ayrca, Beikta ile Atiker Konyaspor arasnda oynanan Süper Kupa maç srasnda yaanan üzücü olaylar sonrasnda Sporda Güvenlik Toplantsnn yapld, çileri Bakanl tarafndan müsabakalarn risk analizlerinin yaplmas, riskli maçlarda güvenlik önemlerinin artrlmas, yüz taramas, parmak izi, sosyal medya hesaplarndan provokasyonlarn önlenmesi eklinde futbol maçlarnda uygulanacak biri dizi güvenlik önlemlerinin belirlendii hatrlatld.

Ana Sayfaya Git