Madalya hedefliyor

Diyarbakırlı milli atıcı Ömer Akgün, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda kategorisinde madalya kazanan ilk Türk sporcu olmak istiyor.

Haberler 13.03.2020 - 00:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ömer Akgün, aabeylerine özenerek 14 yl önce balad atclk sporunda büyük baarlar elde etti.

Türkiyede düzenlenen çeitli turnuvalarda 103 kez dereceye giren Akgün, Bakü 2017 slami Dayanma Oyunlarnda altn madalya kazand. Müsabakalarda 18 kez Türkiye rekoru kran 38 yandaki Ömer Akgün, Dünya ampiyonasnda dördüncü oldu.

Akgün, son olarak iki hafta önce Polonyada katld Haval Silahlar Avrupa ampiyonasnda 630.1 puanla hem Türkiye rekoru krd hem de erkeklerde haval tüfek kategorisinde olimpiyat kotasna ulaan ilk milli sporcu unvann ald.

Polonyadaki turnuvann ardndan döndüü memleketi Diyarbakrda olimpiyat hazrlklarna balayan Akgün, günde 5 saat at, 5 saat de kondisyon çalmas yapyor.

- çok gururluyum

Ömer Akgün, özenerek balad sporda baarl olmak için büyük çaba gösterdiini belirterek, bu sayede katld müsabakalarda 103 madalya kazandn söyledi.

Olimpiyatlara katlaca için duyduu sevinci dile getiren Akgün, çok güzel bir duygu, çok gururluyum. ki eyi çok arzulad birincisi olimpiyatlara katlmak, ikincisi ise madalya almakt. lk adm gerçekletirdim sra da madalya almak var. dedi.

Tokyo 2020 Olimpiyatlarnda baarl olmak için hazrlandn, haftann 6 günü antrenman yaptn aktaran Akgün, Günde 5 saat antrenman yapp ardndan bacaklarmn güçlenmesi için bisiklet sürüyorum. Mardine bisiklet ile gidip geliyorum. Ülkemi en iyi ekilde olimpiyatlarda temsil etmeye çalacam. ifadelerini kulland.

- Mehmet Demir: çok çalp, baard

Diyarbakr Gençlik ve Spor l Müdürü Mehmet Demir ise Ömer Akgünün olimpiyata katlmasnn önemine iaret ederek, erkeklerde haval tüfek kategorisinde olimpiyat kotas alan ilk Türk sporcu olduunu söyledi.

Milli sporcunun bu baary elde etmek için youn çaltn ifade eden Demir, öyle konutu:

Bu sayede erkekler tüfek müsabakasnda Türkiye ilk defa olimpiyatlara gitme hakk kazand. Milli sporcumuz daha önce Avrupa ampiyonluu ve dünya dördüncülüü gibi büyük baarlar elde etmiti. 2016 olimpiyat kotasn çok küçük puanla kaçrmt, çok çalp, baard. nallah olimpiyatlarda bayramz dalgalandrp, büyük baar gösterecek.

Kurumda atclk antrenörü olarak görev yapan 3 kiiden 2sinin milli olduunu dile getiren Demir, 16s milli, 80 sporcumuz var. Spor ve olimpiyat merkezlerindeki sporcularmz gurur verici baarlar elde etti. Baarl sporcularmzn says artyor. 2020 ylnda spor kenti olarak anlacaz. ifadelerini kulland.

- Abdurrahman Akgün: çok hrslanmt, sonunda baard

Antrenörü ve aabeyi Abdurrahman Akgün de Ömerin 52 kez milli formayla uluslararas yarmalarda Türkiyeyi temsil ettiini aktard.

Akgün, Haval Silahlar Avrupa ampiyonasnda olimpiyat kotas ald. 2016 Rio Olimpiyatlarna katlmay kl pay kaçrmt. Bu nedenle çok hrslanmt, sonunda baard. Tokyo Olimpiyatlarnda ülkemizi en iyi ekilde temsil edip, bayramz dalgalandracaz. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git