Mahcubuz!

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş: "Takım olarak halkımızın bizden beklentisi vardı, onlara karşı kendimizi mahcup hissediyoruz. Burada tek sorumlu benim, seçimleri yapan benim, başarısızlık da benimdir"

Haberler 09.09.2021 - 10:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

2022 FIFA Dünya Kupas Avrupa Elemeleri G Grubu altnc maçnda deplasmanda Hollandaya 6-1 malup olan A Milli Futbol Takmnn teknik direktörü enol Güne, Burada tek sorumlu benim, seçimleri yapan benim, baarszlk da benimdir. dedi.

Karlamann ardndan düzenlenen basn toplantsnda konuan enol Güne, Maça balarken beklentimiz farklyd. Kazanmak ya da buradan berabere ayrlarak yarta önde olmak istiyorduk ama maalesef oyunun banda yediimiz golden itibaren rakibin daha üstün olduu, kazanmay hak ettii bir maç oynadlar. diye konutu.

Güne, birinciliin kaybedildiini belirterek u an avantaj Hollandaya geçti. Dört maç kazanarak birincilik ansmz zor ama ikinci olarak play-off ansmz devam ediyor. Dört maç kazanabilecek bir takmz. Bugün ilk golden sonra olaanüstü bir danklk oldu. lk golden sonra oyun plan altüst oldu. ifadelerini kulland.

Grupta bugün 15-16 puana sahip olabileceklerini ancak Letonya ve Karada karsnda yaanan kayplarn kendisini üzdüünü dile getiren Güne, öyle devam etti:

Bugün 11 puanda kaldk. Oyuncularn gayretinden, iyi niyetinden asla üphem yok. Cesur olmalarn hiç kaybetmesinler, yine baaracaklardr, dört maç kazanp da baarabilirler. Takm olarak halkmzn bizden beklentisi vard, onlara kar kendimizi mahcup hissediyoruz. Saha içinde yönetim ve bana barmalar oldu. Seyircinin barmas normal ama yönetimin bu konuyla hiç ilgisi yok. Yönetim bugüne kadar her türlü destei verdi. Özellikle bakan, onun adna da üzgünüm. Burada tek sorumlu benim, seçimleri yapan benim, baarszlk da benimdir.

Deneyimli teknik adam, bir gazetecinin Milli takmdaki geleceinizle ilgili bir karar alacak msnz? sorusuna, Karar saha içinde aldk, yanl yaptk. Seçim olarak. Baary yakalayamadk. Bundan sonra alacam karar, u an alacam bir karar deil, alnca açklarm zaten. yantn verdi.

enol Güne, Milli Takmn Avrupa ampiyonas ve sonrasndaki uzun süreçte bir türlü toparlanamamasnn sebeplerinin sorulmas üzerine ise u deerlendirmeyi yapt:

Ben, oyuncularla ilgili bir ey yok, toparlayamadm, biraz ondan olabilir. Seçimlerim, oyun oynatmak, düzen, çalma hepsi eksiklik olarak söylenebilir. Bir sürü ey söylenebilir, herkes ne söylüyorsa hakl olabilir. çünkü hepsinin sebeplerini tek tek topladnzda oraya varr. çünkü oyuncu da görev alyor ve yapyor. Yönetim de bize görev veriyor, her türlü destei veriyor. yi oyuncular sahaya süreceksin, yanl yaparsa deitireceksin, iyi çaltracaksn bunlar eksik yaptk demek ki. Dieri bir cevap olmaz. Eksik u oldu bu oldu diyerek kendimizi avutamayz.

Güne, stifa etmeyi mi düünüyorsunuz? Yoksa kadroda radikal deiiklikler mi yapacaksnz? sorusuna ise u yant verdi:

Ne yapacamla ilgili konuurum ama sahaya çktmda istifa diye baryorlarsa, bir seneden beri maa ve Git ne zaman gideceksin diye barlyorsa bunun Türk futboluna faydas yok. Sahaya çkan yönetim deil. Bir düzen var Türkiyede. Alrken yalvaryorsun, aldktan sonra hakaret ediyorsun. Bu, doru deil. Sahadaki oyuncu sorumluluktan kaçacak duruma düüyorsa o zaman basky kendimiz oluturuyoruz. Öyle bir hava hissediyorum. Biz iki maç kazannca mükemmel dedik, bir maç kaybettik kötü olduk. Bir hoca da gelse bu sistemin doru olmadn söylüyorum. Karar alrken çaltnz kurum var, onunla konuup karar alrsnz. u an görünen tablo iyi bir tablo deil. Mutlu deilim huzursuzum, kahredici bir sonuç. Bu kadroya inancm var, ben baaramadm düünüyorum ama buna sahip çkmak taviz vermek deil, yok etmek bask altna almak doru deil. Bugünkü maç kaybettik, banda da ben vardm.

Kendi ahsmla ilgili neden bir senedir maalar anlatld, neden saldr oldu, onu bilmiyorum. diyen Güne, sözlerini öyle tamamlad:

Düzen böyle mi, eytanlk m var, baka bir ey mi var? Bilmiyorum ki. Onlar güldürdüm, o da benim hatam. Üzgünüm. Niye anlatyorum bunlar, bana olsun ama ben gittiim zaman gelen birine olmasn. Lucescu giderken kovmak isteyenler, bana gelirken yalvaranlar 6 ay sonra suçlamaya balyorsa düzende bir yanllk var. Ben bir bedel öderken bir düünce devrimi olsun isterim. Ben yalvararak gelmedim, sevinerek geldim ama bana yalvardklarn düünüyorum. Bir sene önceden baz eyleri oluturup sonuçla bunu desteklemek doru deil, ben kaybettim ülkenin kayb olsun istemem. Maamn bugüne kadar neden konuulduunu anlam deilim. Beni sevmeyebilirsin ama milli takm antrenörü olarak say gösterilmesinden yanaym. Bunun kampanyasn yapp arkasndan bir ey yok gibi yaplmasn doru bulmam. Bizim gidiimizle beraber bu iler daha düzenli olsun istiyorum. Biz ebedi burada deiliz zaten.

Ana Sayfaya Git