Mahkeme kapısında umutlu yarınlara!

Yaşadığı mali,idari ve sportif çöküş sonrasında 2013 yılında tarihinde ilk kez amatör lige düşen ve daha sonra en alt lig olan 2.Amatör Ligine kadar gerileyerek kapanma aşamasına gelen Diyarbakırspor, son 3 yılda gösterdiği çıkışla yeniden eski günlerine dönüşün sinyallerini vermeye başladı.

Haberler 12.09.2020 - 10:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bir zamanlar mücadele ettii Süper Ligde 4 büyük kulübe kar elde ettii sonuçlarla isminden söz ettiren,5 kez yükselme baarsn gösterdii Süper Ligde son olarak 2010 ylnda yer aldktan sonra yaad sorunlar nedeniyle arka arkaya lig düerek amatör lige kadar gerileyen Diyarbakrspor, uzun yllar sonra yeniden ayaa kalkmann sevincini yayor.

Faaliyetlerine son verip kapanmas için bir ara hakknda dava da açlm olan Diyarbakrspor, Güneydou Spor Yazarlar Derneinin desteiyle yeniden yaplanmaya gitti. Önce Abdulkadir Duran ve ehmus Akyl bakanlnda, ardnda da i insan Ekrem Karakoç bakanlnda olmak üzere 3 sezonda 3 lig çkarak Bölgesel Amatör Ligine kadar yükseldi.

Karakoç, Aydn ve ekibine devretti.

Güzel görüntülere sahne olan kongrenin ardnda açklamalarda bulunan Mehmet Ylmaz Bay, gelinen süreci deerlendirdi. Diyarbakrspor gibi önemli bir markann dütüü durum karsnda derin üzüntü yaayarak kentteki basn mensuplar olarak ellerini tan altna koyduklarn belirten Bay, Bizlerin tevikleri ve mücadelesi sayesinde yeniden yaplanma oldu. Bu ite kentimizde bulunan ve Diyarbakrspora sevdal olan basn mensubu arkadalarmzn ciddi bir mücadelesi oldu. Yeri geldi Diyarbakrspor için mahkeme kaplarnda, yeri geldi baka alanlarda mücadele verdiler. Son süreçte Diyarbakrspora maddi ve manevi anlamda destek olarak BAL Ligine çkaran i insan Ekrem Karakoça teekkür ediyoruz. Bu ampiyonluklarda emei geçen bütün yöneticile, bakanlar, Teknik heyetler, oyuncular ve Taraftarlar ampiyonluklarda ve gelinen bu önemli noktada baarnn paydadr tümüne ayr ayr teekkür ederiz. Güzel bir kongre ve görev deiimi oldu bu örnek tablo özlenen bir tabloydu. dedi.

Bir Daha Ayn Hatalarn Yaplmamas Lazm

Bundan sonra geçmiteki hatalara düülmemesi için herkesin bu iin takipçisi olmas ve gerektiinde hesap sormas gerektiinin altn çizen Bay,Bu zorlu süreçte Ekrem Karakoç Yönetimi ve Hac hsan Aydnn ellerini tan altna sokmas bizce çok anlamldr. Bizler bundan sonra sürecin takipçisi olacaz. Kurumsal bir yap olumas, tesisleme hamlesi yaplmas için gerekli destei sunacaz. Bu amaçla Diyarbakrspor delegeleri olarak 3 maddeden oluan ve Diyarbakrsporu emin admlarla ileriye tayacak olan bir önerge verdik. Birincisi Eski yönetimlerde maalesef herkes keyfine göre delege silip yakn adamlarn akrabalarn kulübe delege olarak kaydedip kongre çounluunu salayp istedii her türlü ilemi yapabiliyordu bunun önünü kesebilmek adna artk Diyarbakrspora delege olma istei olanlar Kulübe bavuru yapacak kabulü tüm delegelerin katlaca Genel Kurulla gerçekleecek. Ayn ekilde delegelikten çkarma ilemide ayn perspektifte yaplacak ve belli bir kritere ve standarda oturacak. kinci husus kulüp tarihinde ilk kez istiare kurulu oluturduk. Bu kurulda spor adamlar, eski futbolcular, spor adamlar ve toplumda sevilen insanlar olacak. Bu kurul hem yönetimleri denetleyecek, hem de bata projeler olmak üzere birçok konuda destek salayacak. Üçüncü konu ise Diyarbakrspor Türkiyede en deerli markalarda biri bu markay korumak üzerine katmak adna kulüp statüsü ile ilgili kararlar, isim sponsoru, Yönetim ekli, Dernek veya irket statüsünün getirilmesi, Diyarbakrspora ait olan 100 dönümlük arazinin satlmamas ile ilgili kararlar genel kurul, delegeler ve kamuoyunun onayna bal olacak. Yani Yönetimler Diyarbakrsporu delegelerle, halkla ve kamuoyu ile birlikte yönetecek. çünkü Diyarbakrspor markasnn kaderi ne yönetimlerin nede delegelerin insiyatifinde olamaz Halkn takmnn kaderi bizzat halk tarafndan tayin edilir düüncesiyle verdiimiz önerge delegeler tarafndan da kabul edilerek resmilemesi bizim için çok önemli bir gurur kaynadr. diye konutu.

Ana Sayfaya Git