Mahkeme karar verdi: Galatasaray’da seçim yok

Sarı-kırmızılı kulüpte 23 Mart'ta gerçekleştirilen mali genel kurul toplantısında Mustafa Cengiz başkanlığındaki yönetim kurulu, idari açıdan ibra edilmemişti. Tüzük gereği seçim sürecine girmesi beklenen Galatasaray'da mahkemeye giden yönetim kurulu üyeleri Abdurrahim Albayrak ve Yusuf Günay, mevcut yönetimin görevine devam edebilmesi için idari tedbir kararı aldırmıştı.

Haberler 12.07.2019 - 12:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbul 14. Asliye Hukuk Mahkemesinde bugün görülen durumaya davac Abdürrahim Albayrak ve Yusuf Günayn avukatlar, Galatasaray Kulübü avukatlar ve feri müdahiller ile avukatlar katld.

Feri müdahillerin avukat Kraç Aras, Ortada idari yönden ibra edilmeyen bir yönetim kurulu bulunmakta. Bu dava sonunda yönetim kurulunun ibra edilmeme karar kesinleirse ibra edilmeyen bir yönetim kurulunun her yl ald 400 üyenin hesab ve dier ilemlerin hesab nasl telafi edilecek. Bu nedenle tedbirin durdurulmasn istiyoruz dedi.

Galatasarayda seçim yok

Davaclar Abdürrahim Albayrak ve Yusuf Günay vekili ise Dernek, Sportif A..nin büyük ortadr. Yaplacak yatrmlara dernek yönetim kurulunun kefareti söz konusudur. Sportif ve mali baar ortadadr. Genel kurul hiçbir gerekçe göstermeden idari ibraszlk karar verildiini söylüyor. Ama baarszlk gerekçesini söylemiyor dedi.

Mahkeme yönetim devam etmesi yönünde alna tedbir kararlarna yaplan itirazn reddine karar vererek, tedbirlerin devamna karar verdi. Mahkeme, feri müdahiller Hasan Ahmet Özdoan, Bar Cenk Akkaya tarafndan öncelikli ve acil olarak daval dernek tüzüünce yönetim kuruluna verilmi olan yetkilerin tedbiren durdurulmasna ilikin talebin de reddine karar verdi. ki haftalk itiraz sürecinin ardndan kararn kesinlemesi durumunda mevcut yönetim seçime gitmeyecek.

Ana Sayfaya Git