Mardin atletizm kulübü süper ligde

Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından organizasyonu yapılan Kulüplerarası Türkiye 1. Lig finali 4-5 Ağustos tarihleri arasında Trabzon’da yapıldı.

Haberler 14.08.2018 - 11:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardin atletizm spor kulübü 1 Lig 1 kademesinde Samsunda toplad puanlar ile 15 takm arasndan ilk 8 takm arasna girmeyi baard. lk 8 takm arasnda yer alan Mardin atletizm spor kulübü finale katlma hakkn elde ederek Trabzonda süper lige yükselerek tarihi bir zafer elde etti.

Mardin atletizm spor kulübü süper lige yükselecek iki takmdan biri olmak için güçlü rakiplerine ramen ilk gün yaplan yarmalar sonucunda üçüncü srada tamamlad. kinci güne hzl balayan Mardin atletizm spor kulübü toplad puanlar ile Adana Seyhan Belediyespor kulübü takmnn puan farkn kapatarak ikinci sraya yerleti. Ankara Jandarmagücü ile kalan son 5 yarmay heyecanl bir yarma çkaran iki takm sporcular eitlii bozacak puan fark olmad için günün son yar olan 4x400 metre bayrak yarmasna, stanbul Büyükehir Belediyesinden sonra süper lige çkacak ikinci takmn hangi kulüp olaca belirlendi.

Bayrak yarmas heyecanl bir ekilde start verildi iki takmnda sporcular kyasya bir mücadele vererek var yerine sadece 1 saniye fark ile gelen Mardin atletizm spor kulübü bayrak takm 1,5 puan fark ile stanbul Büyükehir Belediyesinden sonra Mardin atletizm spor kulübü süper lige yükselerek tarihi bir zafer elde etti.

Kulüp bakan Mehmet Münir Cura yapt açklamada 2015 ylnda Türkiye Atletizm süper ligine yükseldiklerini söyledi. Cura, Geçen yl anssz bir ekilde sadece 0.50 puan gibi az bir fark ile 1 lige küme dütük. Büyük erkeklerde süper lige yükselen kulübümüz Güneydouda bir ilki baararak çok önemli ve tarihi bir baar elde etti. Ligin profesyonel bir ekilde yerelde destek verildii takdirde süper ligde kalc olmak istiyoruz. Mardin ilimizi baarl bir ekilde süper ligde temsil edeceiz dedi.

Ana Sayfaya Git