Mardin'de bisiklet tutkunları hayaline kavuşuyor

Mardinliler, Büyükşehir Belediyesince yapımı süren, bu yıl tamamlanması planlanan 1000 kişilik profesyonel bisiklet parkurunda bisiklete binmeyi heyecanla bekliyor.

Haberler 09.03.2020 - 11:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinde bisiklet sporuna gönül verenler, profesyonel bisiklet parkuru (veledrom) hayaline, görevlendirme yaplan Büyükehir Belediyesi sayesinde kavuuyor.

Mardin Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Mustafa Yamann talimatyla Artuklu Üniversitesi merkez kampüsünde, 425 metrelik asfalt pist ve 400 metrelik bisiklet yarlar için yaplacak pistten oluacak 1000 kiilik veledromun inas hzla devam ediyor.

Bölgede bisiklet sporunun geliimine büyük katk salamas hedeflenen ve bu yl tamamlanmas planlanan veledromun bir yandan uluslararas yarmalara bir yandan da akrobatik gösterilere ev sahiplii yapmas bekleniyor.

Kentteki ve bölgedeki bisiklet tutkunlar, toplumun tüm kesimlerinin ücretsiz faydalanabilecei profesyonel bisiklet parkurunun tamamlanmasn heyecanla bekliyor.

- Mardinde bir rüya gerçekleiyor

Da Bisikleti Milli Takm sporcusu Ali çakas, görevlendirme yaplan Mardin Büyükehir Belediyesi tarafndan kente böyle kompleksinin kazandrlacak olmasnn memnuniyet verici olduunu söyledi.

Türkiyedeki sayl olan bu projenin tamamlanmasn heyecanla beklediklerini ifade eden çakas, Burada uluslararas yarlar yaplacak. Bu yönden de çok önemli. Avrupa ve Asya ülkelerinden birçok sporcuyu burada arlayacaz. Mardinde bir rüya gerçekleiyor. Bu proje Türkiyede bisiklet sporcularnn hayalidir. Bir ilde velodrom olmas sporcunun kendisini orada gelitirmesi demektir. dedi.

Veledromun her sporcunun hayali olduunu belirten çakas, Bu rüyamz, hayalimizi gerçekletiren Valimizle gurur duyuyoruz. ifadesini kulland.

çakas, Mardinde amatör düzeyde olan sporcularn veledrom sayesinde profesyonellie adm atabileceine iaret ederek, Burada antrenman yapan ve yetien sporcularn bat ülkelerindeki veledromlarda kendini eksiksiz hissederek iyi bir derece alacana inanyorum. diye konutu.

- Emin Baykara: nallah milli takma girerim

Baakspor Kulübü sporcusu Emin Baykara da bisiklet sürmeyi çok sevdiini, veledromda milli takma hazrlanp, ay-yldzl formay giymeyi hayal ettiini söyledi.

Veledrom projesi uzun süredir beklediimiz bir projeydi. Rüyamz kayyumla gerçekleiyor. diyen Baykara, unlar kaydetti:

Veledromun kendimizi gelitirmemize önemli bir katks olacak. Burada profesyonel antrenmanlara balarz. nallah milli takma girerim. Dünya ampiyonalarna gitmeyi hedefliyorum. Böyle bir pistin yaplmasna katks olduu için Vali ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Mustafa Yamana teekkür ederim.

Suriyeli brahim Kefo da bisiklet tutkusunu veledromda sürdüreceini dile getirerek, profesyonel parkurun tamamlanmasn heyecanla beklediklerini belirtti.

Ana Sayfaya Git