Mardin’de geleceğin futbolcuları yetişiyor

Mardin Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesinde açılan futbol kurslarında geleceğin futbolcuları yetiştiriliyor.

Haberler 19.03.2019 - 10:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sosyal projeye imza atan Mardin Gençlik ve Spor Müdürlüü bünyesinde açlan spor okulundaki futbol okulu, futbolcu fabrikas gibi çalmaya balad. Spor okuluna kayt yapan 6-12 ya aras yaklak 50 örenci, futbol antrenörleri eliinde gelecein futbolcusu olmak için ter döküyor. 3 antrenör eliinde çalmalarn sürdüren örencilerin hayalleri dünya çapnda yldz futbolcu olmak.

Mardin 21 Kasm ehir Stadnda 50 örenciye futbol kursu verdiini belirten antrenör Rakan Kele, Mardin Gençlik ve Spor Müdürlüü bünyesinde hazrladklar bu tür sosyal sorumluluk projeleri ile çocuklarn okul hayatlarnda daha baarl örenciler olmasna katk salandn söyledi. Kele, Sporla uraan çocuklar iyi bireyler olarak yetiir. Kötü alkanlklardan uzak kalr. Disiplinli ve salkl olur. Tüm çocuklarmzn ve gençlerimizin sporla ilgilenmelerini arzu ediyorum. çünkü onlar çok seviyoruz. Onlarn iyi bireyler olmas önemlidir. Mardinden yldz futbolcular yetimesini istiyoruz. Bu çocuklarda yetenek var. Bu yetenei kefetmeyi istiyoruz. Mardinden Avrupaya gidecek yeni Ozan Kabaklar yetitirip Mardinin tantmna daha fazla katk yapmak için haftann iki günü burada çocuklara eitim veriyoruz. Amacmz örenci saymz biraz daha artrarak futbolu Mardine sevdirmek dedi.

Futbol kurslar çalmalar hakknda bilgi veren antrenör Necat Akman ise, hedeflerinin üretken ve çalkan sporcu bulmann yan sra kimlik sahibi futbolcular yetitirmek olduunu söyledi. Akman, Futbol kurslarmz da 5 ya grubu ve 50e yakn kaytl sporcumuz eitim almaktadr. Saha içi ve saha d kendini tanyan ve kendini yönetebilen bireyler yetitirmek ve Mardinde gelecein futbolcularn yetitirmek için çalyoruz. Dier Antrenörlerimiz ile birlikte toplumumuza da örnek insanlar hazrlamak arzusundayz diye konutu.

Kursa katlan 10 yandaki sporcu Sami Muhammet, hayalinde Quaresma ve Atiba gibi futbolcu olmak istediini söyledi. Sami, Bu hayali gerçekletirmek için spor kursunu katldm. 1 yldr aralksz kursa geliyorum. Burada futbol adna güzel eyler örendik. nallah burada baarl olurum. Antrenörlerime çok teekkür ediyorum, bizimle çok ilgileniyorlar. lerde çok sevdiim Beikta takmnda futbol oynamak istiyorum eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git