Mardin'de rahvan atları yarıştı

Mardin'de 3.'sü düzenlenen yarışmada 80 rahvan atı kıyasıya yarıştı.

Haberler 22.10.2019 - 10:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Znnar balar rahvan at pistinde yaplan yarmay Mardin Rahvan Atlar Yetitiricilik ve Binicilik Kulübü Bakan Mehmet Emin Falemezoullar, Türkiye Geleneksel Spor Dallar Federasyonu Asbakan Günal Genç, yarmay yöneten Mehmet Fidan, Türkiye Gençlik Vakf Mardin yönetimi, Kültür ve Turizm l Müdürü Aladdin Aydn, Gençlik ve Spor Mardin l Müdürlüü personeli ve çok sayda vatanda ilgiyle izledi.

Murat Baykal, Mehmet Oduncu, Abdulvahap Özgün, Talip Özgün, Seyit Ahmet Yurtbacan, Ercan Bulat, Mustafa Kahraman, Mehmet imek, Ercan Odun, Seyit Mehmet Erakn, Seyit Enes, Veysi Garihan, Murat Baykal, Ali çelik, zzet Kaycya ait atlar Türk bayrakl jokeyler ile büyük alk ald.

Müsabaka sonunda dereceye giren atlarn sahiplerine kupa verildi. Mardin Rahvan Atlar Yetitiricilik ve Binicilik Kulübü Bakan Mehmet Emin Falemezoullar, amaçlarnn ata sporu olan rahvan at yarlarn gelecek nesillere tamak olduunu söyledi. Falemezoullar, Mardin gibi tarihi deerleri yüksek bir ehirde zaman içinde, ehrin turizmine uluslararas boyutta katk salayacak dedi.

Ana Sayfaya Git