Mardin'de Sakatlar Derneği'ne hırsız girdi

Dünya Engelliler Günü'nde, Türkiye Sakatlar Derneği Mardin Şubesi'nde hırsız şoku yaşandı. Binada değerli bir şey bulamayan şüpheli ya da şüphelilerin hiçbir şey almadan dernekten ayrıldıkları ortaya çıktı.

Haberler 04.12.2016 - 11:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Sakatlar Dernei Mardin ube Bakan Hasan Anuk, dernek binasna dün gece hrszlarn girdiini belirterek, Hrszlarn dernek binamzda alabilecekleri bir ey yok ki? Dernek binasnda üyelerimizin kayt evraklar ve bir masamz bulunuyor. Bugün kendi haklarmz herkes kadar rahat ve güzel bir ortamda yaammz idame ettirebilecek imkan ve olanaklarn olumasn talep edeceimiz bir günde, bu ekilde bir olayla karlamamz bizi derinden üzdü dedi.

Dernek görevlisi Ahmet Yakr da, sabah saatlerinde dernek kapsnn açk olduunu farkettiini ifade ederek, Bugün 3 Aralk Dünya Engelliler Günü olmas hasebiyle dernek binamza geldiimde kapnn açk olduunu fark ettim. Hrszlar içeri girip kapy açk brakp kaçm. Dernek binasndaki bilgisayar ve büro malzemelerine dokunmamlar. Belki de sakatlar dernei olduunu fark ettiklerinde brakp kaçmlar diye konutu.

ENGELLLER DERNE

Hrszlk olaynn duyulmas ile dernek binasna hem geçmi olsuna, hem de engelliler günü kutlamak üzere giden Mazlum-Der Mardin ube Bakan Seyfettin Baysal, Bugün Dünya Engelliler Günü Maalesef üzücü bir olayla karlatk. Mardin ubesi kimlii belirsiz kiiler tarafndan kaps krlarak içeri girilmi. Camlar krlm. Bugün bu ekilde cereyan etmesi gerçekten hepimizi bizi derinden çok üzdü diye konutu.

Sabah saatlerinde olay yerinde ilk incelemesini yapan polis ekipleri, dernek binasna kap kilidinin krlarak girildiini tespit etti. Olay yeri inceleme ekipleri dernekte parmak izi çalmas yaptktan sonra, hrszl yapan kii ya da kiilerin yakalanmas için çalma balatt.

Ana Sayfaya Git