Mardinli Cansu, milli formayı giymek istiyor

Türkiye Judo Şampiyonası'nda minikler kategorisinde üçüncü olan 12 yaşındaki Cansu Alınca, uluslararası müsabakalarda Türkiye'yi temsil etmeyi hedefliyor.

Haberler 17.11.2016 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Judo ampiyonas minikler kategorisinde üçüncü olan Cansu Alnca, milli takma girmek istiyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürlüünün açt judo kursuna girerek ksa sürede gösterdii baaryla çeitli müsabakalarda birinci gelen ardndan zmirde yaplan Türkiye ampiyonasnda 32 kiloda 3. olan 12 yandaki Cansu Alnca, Türkiyeyi uluslararas turnuvalarda temsil etmeyi hedefliyor.

Günlük çalan bir babann 4 çocuundan üçüncüsü olan Cansu Alnca, en büyük hedefinin milli takma girip Mardini ve Türkiyeyi olimpiyatlarda temsil etmek olduunu söyledi.

Dezavantajl koullarna ramen baarl olduunu iaret eden Cansu, Derslerimde de baarlym. Yaklak 2 yl gibi ksa bir sürede baar elde etmemin en büyük etkeni azmim ve ailemin desteidir. Sporda aile destei çok önemli. Bu destekle daha güzel baarlar elde edeceime inanyorum. dedi.

Cansu, baarl olmak için büyük çaba gösterdiini aktararak, Günde 4 saat çalarak okul müsabakalarna hazrlanyorum. Amacm birinci olmak ve milli takma girmek. diye konutu.

- Kötü alkanlklardan uzak duruyorlar

Antrenörü Cüneyt Sayalg ise Cansunun 2 yl önce judoya baladn, bu sürede gösterdii azim sonucu Türkiye üçüncüsü olduunu kaydetti.

Sayalg, milli takm elemeleri için hazrladklar Cansunun, 2017 ylnda yaplacak Türkiye ampiyonasnda minikler kategorisinde ilk 6ya girmesi halinde milli takma seçileceini ifade etti.

Mardinin modern spor salonlarna kavuturulmas dolaysyla çalmalarn rahat ortamda gerçekletirdiklerini vurgulayan Sayalg, öyle konutu:

Bizim öncelikli hedefimiz gençlerimizi terörden, uyuturucudan, sokak köelerinden ve kötü alkanlklardan korumaktr. Gençlerimizi spora yönlendirdiimiz zaman terörden ve kötü alkanlklardan uzak duruyorlar.

Cansunun annesi Gülan Alnca ise kznn baarl olmas için gerekli destei kendisinden esirgemediini söyledi.

Baba smet Alnca da kendi isteiyle kzn judoya gönderdiini, baarlarndan dolay çok mutlu olduunu belirtti.

Ana Sayfaya Git