Medeniyetler için Pedal çevirdiler

TÜRKİYE Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen Uluslararası Medeniyetler Bisiklet Turu'nun ikinci ayağı dün Batman'da gerçekleştirilirken, bugün de Diyarbakır'da pedal çevrilecek. 6 ülkeden 160 sporcunun katılacağı bildirildi.

Haberler 25.05.2017 - 08:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinden sonra Uluslararas Medeniyetler Bisiklet Turunun yapld Batmanda, 6 ülkeden toplam 160 sporcu, Turgut Özal Bulvarnda pedal çevirdi. Türkiye Bisiklet Federasyonunun düzenledii organizasyonun ikinci ayann startn Vali Ahmet Deniz verdi. Büyük erkekler, genç erkekler, master ve yldz erkekler kategorilerinde düzenlenen ve 10 turda 35 kilometrelik parkurda yaran sporcular merak edenler, günün büyük bölümünü bulvarda yar izleyerek geçirdi.

BATMANDAK ETKNLK

Trafie kapatlan güzergahta güvenlik görevlileri ku uçurtmad. Turnuvay Belediye Bakanvekili Ertu evket Aksoy, Bisiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Bakan Mehmet Zeki Kutlu, Bisiklet Federasyonu Asbakan Bayram Akgül ve kurum yöneticileri de ilgiyle takip etti. Yarmann banda younluk nedeniyle bisikletçiler bir an çarpmas sonucu meydana gelen kazada, baz sporcular, kazay syrklarla atlatt.

35 KLOMETRELK PARKUR

35 Kilometrelik parkur sonunda Büyük erkeklerde Kocaeli Brisaspordan Abdülkadir Kelleci birinci olurken, Kocaeli Brisaspordan Kemal Küçükbay ikinci, Torku ekerspordan Sinan Onat Ylmaz ise üçüncü oldu. Genç erkeklerde Kapadokya Spor kulübünden Ahmet Örencik birinci, Kocaeli Brisaspordan Halil brahim Doan ikinci, Konya Gençlikspordan Ahmet Törün üçüncü oldu. Master dalda ferdi sporcu Nevzat Kral birinci, Tekirda Gençlikspordan Mutlu Erçevik ikinci, Bolu Gençlik Merkezinden Volkan Arslan da üçüncü oldu. Yldz erkeklerde Konya Gençlikspordan Ramazan Dal birinci, Konya Takentspordan Fatih Deniz, Konya Takentspordan Hamza Duran üçüncü oldu. Birinci olan sporculara altn ödülleri Vali Ahmet Deniz tarafndan verilirken, yarmann sonunda 200 örenciye de bisiklet armaan edildi.

BUGÜNDE DYARBAKIRDALAR

Batman etabnn ardandan bugün de Diyarbakrda turlarnn finaln yapacaklar. Medeniyetler Bisiklet Turu kapsamnda, saat 14.00te Suriçindeki çkaleden balayacak olan Naturel çkale Turu, Valilik önünde sona erecek. Saat 15.00te Valilik önünden start alacak olan bisiklet yarmas ise; Valilik önünden balayarak, Ofis Kouyolu Oryl kavandan dönü - Kouyolu Ofis Valilik önü olacak ekilde, toplan 10 (on) tur olarak yaplacaktr.

HEDYELER VERLECEK

Saat 16.00da Valilik önünde düzenlenecek ödül töreninde dereceye giren sporculara ödülleri verilecek. Törende ayrca baars ve ailesinin ekonomik durumuna bal olarak, l Milli Eitim Müdürlüü tarafndan belirlenmi olan 100 örenciye bisiklet ve TEOGda ilimiz genelinde ilk 100 dereceye giren örencilere 100 adet tablet bilgisayar hediye edilecek.

Ana Sayfaya Git