Medeniyetler turu finali Diyarbakır'da

Türkiye Bisiklet Federasyonunca düzenlenen, organizasyonun finali Diyarbakır'da yapıldı.

Haberler 26.05.2017 - 09:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vali Aksoy Kentle ilgili ön yarglarn krlmasna bu tür etkinlikler önemli katk salyor. Diyarbakr turizm ve yatrmn merkezi haline gelecek

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafndan düzenlenen Uluslararas Medeniyet Bisiklet Turunun üçüncü etab tamamland.

Türkiyenin yan sra Gürcistan, Azerbaycan, Kosova, Makedonya ve Srbistandan, 4 kategoride 165 sporcunun katld bisiklet turunun startn Diyarbakr Valisi Hüseyin Aksoy verdi.

Yarmaclar öncelikle Sur ilçesindeki tarihi çkaleden balayarak ilçede bisiklet turu yapt. Daha sonra Valilik, Gevran Caddesi ve Kouyolunun parkur olarak kullanld yarma 10 tur olarak gerçekletirildi.

Vali Aksoy, gazetecilere yapt açklamada, Diyarbakrn tarihi güzelliklerini paylamaktan ve böyle bir spor etkinliine ev sahiplii yapmaktan duyduklar memnuniyeti dile getirdi.

Bu tür faaliyetlerin kentte gerçekletirilmesi adna her türlü çalmay yapacaklarn belirten Aksoy, öyle konutu:

Diyarbakr, özelliini tüm Türkiye ve dünyaya bu organizasyon araclyla bir kez daha anlatma frsat buldu. Kentle ilgili ön yarglarn krlmasna bu tür etkinlikler önemli katk salyor. Diyarbakr turizm ve yatrmn merkezi haline gelecek. Diyarbakr görmeden ön yargya sahip olanlar buraya davet ediyoruz, gelip görsünler. Diyarbakrn dier büyük ehirlerden bir fark olmadn burada herkes yaayarak fark etsin.

- Bisiklet turunun ikincisine ev sahiplii yapacaz

Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakan Cumali Atilla, bu tür organizasyonlarn kentte yaplmasndan onur duyduunu söyledi.

Diyarbakrn 33 medeniyete ev sahiplii yapan kadim bir kent olduunu vurgulayan Atilla, Bu ehirde halk artk güven ve huzur istiyor. Bu tür organizasyonlarn artmas bu ehirde güvenin ve huzurun olduunu da göstermektedir. Bu organizasyonlarn bundan sonra ehrimizde olmasn arzu ediyoruz. Özellikle sonbaharda bisiklet turunun ikincisine ev sahiplii yapacamz belirtmek istiyorum. ifadelerini kulland.

Türkiye Bisiklet Federasyonu Bakan Erol Küçükbakrc da bu tür organizasyonlarda öncelik olarak Dou ve Güneydou Anadolu illerini tercih ettiklerini aktard.

5 ay içerisinde 20. ilde tur yaptklarnn altn çizen Küçükbakrc, Bu tür organizasyonlarn bu bölgelerde artarak devam edeceinin sözünü veriyoruz. Gençlerimizi, milli formayla buluturacak noktaya getireceiz. diye konutu.

Bisiklet turunun Diyarbakr finalinde, büyük erkekler kategorisinde Kemal Küçükbay, genç erkek kategorisinde Halil brahim Doan, master erkekler-35 kategorisinde Nevzat Kral, yldz erkekler-A kategorisinde ise Fatih Deniz birinci oldu. Organizasyonda dereceye giren sporcular altnla ödüllendirildi.

Yollarn kapatlmas trafii felç etti

Öte yandan, bisiklet yarmas nedeniyle gelii güzel yollarn kapatlmas, kentte trafiin felç olmasna neden oldu. Yarmann saati ve resmi güne denk gelmesi nedeniyle, vatandalar gidecekleri yerlere saatler sonra ulaabildi. Özellikle, ehrin giri bölgesi olan Seyrantepeden Dakap meydanna uzanan yol bata olmak üzere, Ofis ve Kouyolu bölgesinde, kilometrelerce araç kuyruu olutu.

Kentin can damar durumundaki yollarn trafie saatlerce kapatlmasnn kabul edilemez olduunu ifade eden vatandalar ve araç sürücüleri, uygulamann ikence içerdiini iddia etti. Tepkilerini öyle dile getirdiler.

Vatandalar uygulamaya tepki gösterdi

ehir merkezinin içerisinde tüm yollar trafie kapatarak, bisiklet yarm olur? Bu nasl bir organizasyon bu nasl bir ehir trafii düzenlemesi. ehir bir batan bir baa felç olmu durumda. Kilometrelerce uzun kuyruklar olutu. Ambulanslar dahi gecemiyor. Hava scak, araçlarnda baylan baylana. 10 dakikada gidebileceimiz yere bugün, 3 saatte ancak ulaabildik. Bunun sorumlusu kim? Yarma yaplyor diye, vatanda ikence mi görmesi gerekiyor. Neden hafta sonu veya gece, ya da ehir çkndaki çevre yollarda yaplmyorda , ehrin nefes borusu denilen yerde yaplyor. ehrin Trafik ube Müdürlüü, kentin trafik akn görmesi gerekirdi. Ona göre önlem almalyd. Ama görüldüü gibi keyfiyet var.

Ana Sayfaya Git