Medipol Başakşehir, çeyrek final için Kopenhag karşısında

Turuncu-lacivertli ekip, UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanş maçında Danimarka ekibi Kopenhag ile yarın deplasmanda karşı karşıya gelecek.

Haberler 05.08.2020 - 01:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Süper Ligde ampiyonlua ulaan ve Avrupa kupalarnda da yoluna devam eden tek Türk takm olan Medipol Baakehir, UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövan maçnda yarn Danimarka temsilcisi Kopenhaga konuk olacak.

Parken Stadndaki karlama TS 19.55te balayacak. Müsabaka, beIN Sports 1den naklen yaymlanacak.

Mücadele UEFAnn ald karar nedeniyle seyircisiz olarak oynanacak. 19 Martta oynanmas gereken rövan maç yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgn nedeniyle ertelenmiti.

Medipol Baakehir, turu geçmesi halinde tarihinde ilk kez Avrupa kupalarnda çeyrek finalde mücadele edecek.

çeyrek final için avantaj Medipol Baakehirde

12 Martta stanbulda oynanan ilk maç Edin Viscann 88. dakikada att golle 1-0 kazanan Medipol Baakehir, rövan öncesinde avantaj elinde bulunduruyor.

Turuncu-lacivertlilerin, Danimarkada oynanacak maçta alaca galibiyet ve beraberlikler adn çeyrek finale yazdrmasna yeterli olacak. stanbul ekibinin, 1-0 dndaki tek farkl yenilgileri de turu geçmesini salayacak. 90 dakika ev sahibi takmn 1-0lk üstünlüü ile tamamlanrsa, uzatma bölümüne geçilecek. Bu bölümde de skorun deimemesi halinde penalt atlar çeyrek finale yükselecek ekibi belirleyecek.

Kopenhagn iki farkl galibiyeti durumunda ise çeyrek finale Danimarka temsilcisi yükselecek.

Turu geçerse rakip büyük olaslkla Manchester United

Medipol Baakehir, Kopenhag elemesi halinde büyük olaslkla çeyrek finalde ngiliz devi Manchester United ile eleecek.

Manchester United, son 16 turu ilk maçnda Avusturya temsilcisi LASK 5-0 yenmiti.

Kopenhagda Santos yok

Danimarka ekibinde, kart cezals Santos bu maçta forma giyemeyecek.

Uruguayl futbolcu, stanbulda oynanan maçta sar kart görerek, bu sezon Avrupa Ligindeki 3. sar kartn gördü ve cezal duruma dütü.

Kopenhag ile sözlemesi sona eren ve takmdan ayrlan Dame NDoye da bu mücadelede sahada olmayacak.

Kopenhag ligi 2. bitirdi

Medipol Baakehirin UEFA Avrupa Ligindeki rakibi Kopenhag, Danimarka Süper Ligini ikinci srada tamamlad.

Midtjyllandn 82 puanla ampiyonluunu ilan ettii Danimarka liginde, Kopenhag toplad 68 puan ile sezonu 2. srada bitirdi.

Medipol Baakehirin bu sezonki Avrupa karnesi

Medipol Baakehir, bu sezon Avrupa macerasna ampiyonlar Ligi ön eleme turu maçlaryla balad.

Yunan ekibi Olympiakosa ampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda sahasnda 1-0 ve deplasmanda 2-0 yenilerek elenen turuncu-lacivertli ekip, yoluna UEFA Avrupa Ligi gruplarnda devam etti.

J Grubunda talyadan Roma, Almanyadan Borussia Mönchengladbach ve Avusturyadan Wolfsberger takmlaryla eleen stanbul ekibi, ilk maçnda konuk olduu Romaya 4-0 yenildi.

kinci maçnda sahasnda Borussia Mönchengladbach ile 1-1 berabere kalan Medipol Baakehir, ardndan taraftar önünde Wolfsbergeri 1-0 yenerek gruptan çkma adna ümitlendi.

Deplasmanda da Avusturya ekibini 3-0la geçen turuncu-lacivertli takm, beinci maçnda sahasnda Romaya 3-0 yenilince, son hafta öncesi turu zora soktu.

Gruptan çkabilmek için son maçnda Alman ekibi Borussia Mönchengladbach rakip sahada yenmek zorunda olan Medipol Baakehir, rakibini uzatma bölümünde Enzo Crivellinin golüyle 2-1 malup edip, lider olarak son 32 turuna adn yazdrmay baard.

Tarihinde ilk kez grup aamasn geçen turuncu-lacivertli ekip, son 32 turunda da Portekiz ekibi Sporting Lizbonu deplasmanda 3-1 yenildii karlamann rövannda sahasnda uzatmalarda 4-1 yenerek son 16 turuna kald. stanbul ekibi, son 16 turu ilk maçnda da sahasnda Danimarka temsilcisi Kopenhag 1-0 yendi.

Tarihinin en baarl sezonunu geçiren Medipol Baakehir, Avrupada yoluna devam eden tek Türk takm konumunda bulunuyor.

Kopenhagn son 16 yolu

Kopenhag, bu sezon Avrupa kupalarna ampiyonlar Ligi ön eleme maçlaryla balad.

ampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda Galler ekibi The New Saints ile eleen Kopenhag, ilk maç deplasmanda 2-0, rövan da sahasnda 1-0 kazanarak rakibini saf d brakt.

Üçüncü ön eleme turunda Srbistan ekibi Kzlyldz ile kar karya gelen Danimarka temsilcisi, iç sahada ve deplasmanda 1-1 eitlikle tamamlanan maçlarn ardndan, rakibine penaltlarda elenmekten kurtulamad.

UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Letonya temsilcisi Rigay sahasnda 3-1 yenen Kopenhag, deplasmandaki 1-0lk yenilgiye ramen grup aamasna kalmay baard.

B Grubunda sviçre ekibi Lugano, sveç temsilcisi Malmö ve Ukrayna takm Dinamo Kiev ile eleen Kopenhag, 2 galibiyet, 3 beraberlik, 1 yenilgiyle 9 puan toplayp, ikinci srada son 32 turuna yükseldi.

Bu turda skoçyann köklü temsilcilerinden Celtic ile rakip olan Danimarka ekibi, ilk maçta sahasnda 1-1 berabere kald elemenin rövann deplasmanda 3-1 kazanarak son 16 turuna adn yazdrd ve Medipol Baakehir ile eleti.

Ana Sayfaya Git