Medipol Başakşehir'in ilk heyecanı

Turuncu-lacivertliler, tarihinde ilk kez mücadele edeceği Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Club Brugge'u iki maç sonunda geçerek play-off turuna kalmak ve grup aşamasına bir adım daha yaklaşmak istiyor.

Haberler 26.07.2017 - 13:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk karlamasnda yarn Belçika ekibi Club Brugge ile deplasmanda kar karya gelecek Medipol Baakehir, Avrupann kulüpler bazndaki en önemli organizasyonunda ilk kez sahaya çkacak.

Bu sezon kadrosunu önemli isimlerle güçlendiren turuncu-lacivertliler, rakibini iki maç sonunda geçerek play-offa kalp ampiyonlar Ligi grup aamasna bir adm daha yaklamak istiyor.

Hedef 7. maçta ilk galibiyet

Avrupa arenasnda bugüne kadar 6 maç oynayan turuncu-lacivertlilerin galibiyeti bulunmuyor. Medipol Baakehir, Club Brugge karsnda kazanarak, Avrupa kupalarndaki ilk galibiyetini de almaya çalacak.

Medipol Baakehir, Avrupa kupalarnda oynad 6 maçta 4 kez malup olurken, 2 kez de berabere kald.

Geçtiimiz sezon UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Hrvatistan ekibi Rijeka ile eleen turuncu-lacivertliler, stanbulda 0-0, deplasmanda da 2-2 berabere kalarak tarihinde ilk kez tur atlamt.

UEFA Avrupa Ligi play-off eleme turunda Shakhtar Donetsk ile eleen turuncu-lacivertliler, evinde oynad ilk maç 2-1, deplasmanda da 2-0 kaybetmiti.

ki sezon önce ilk kez mücadele ettii UEFA Avrupa Liginde ise Hollandann AZ Alkmaar takmyla eleen stanbul ekibi, deplasmanda oynad maçta 2-0 malup olmu, evinde de rakibine 2-1 yenilerek elenmiti.

Medipol Baakehirin Avrupa kupalar tarihindeki ilk golünü Brezilyal oyuncusu Doka atmt.

Club Brugge, Türk takmlarna yenilmedi

Medipol Baakehir ile karlaacak Club Brugge, son olarak UEFA Avrupa Liginde Beiktan rakibi oldu. 2014-2015 sezonunda UEFA Avrupa Liginde mücadele eden siyah-beyazl takm, son 16 turunda Club Brugge ile eleti. Deplasmandaki karlamada rakibine 2-1 malup olan Beikta, stanbuldaki mücadelede ise 3-1 yenildi ve elendi.

Club Brugge, 2002-2003 sezonunda ise ampiyonlar Ligi grup aamasnda Galatasarayn rakibi oldu. Belçika ekibi, grupta sar-krmzl takmla yapt iki karlamada malubiyet almad. stanbulda Galatasaray ile 0-0 berabere kalan Club Brugge, sahasndaki mücadeleyi de 3-1 kazand.

Belçika Ligi 5 gün sonra balyor

Club Brugge, Belçika Liginde 2017-2018 sezonundaki ilk maçn 29 Temmuz Cumartesi günü deplasmanda oynayacak.

Deplasmanda Lokeren karsna çkacak mavi-siyahl ekip, bu maçtan sonra ise stanbula gelerek Medipol Baakehir ile rövan mücadelesinde kar karya gelecek.

Belçikann önde gelen kulüplerinden

Belçikann önde gelen kulüplerinden biri olan Club Brugge, 1891 ylnda kuruldu.

Maçlarn 29 bin 300 kiilik Jan Breydel Stadnda oynayan mavi-siyahl ekip, ampiyonlar Liginde final oynayan tek Belçika takm. 1977-1978 sezonunda Avrupann kulüpler bazndaki en önemli futbol organizasyonunda finale kadar yükselen Club Brugge, ngilterenin Liverpool ekibine finalde 1-0 malup oldu.

Geçen sezon ligi ve ampiyonluk grubunu ikinci srada bitiren Club Brugge, ampiyonlar Liginde ön eleme oynama hakk elde etti.

Belçika Liginde 13 kez ampiyonluk yaayan Club Brugge, Belçika Kupasn da 11 defa müzesine götürdü.

Yeni sezon öncesi u ana dek 7 hazrlk maç oynayan Belçika temsilcisi, 3 karlamay kazanrken, 3ünden malup ayrld ve 1inde berabere kald.

Bu sezon teknik direktörlüünü Hrvat Ivan Lekonun yapt Club Brugge; kaleci Guillaume Hubert, savunma oyuncular Jordi Vanlerbeghe, Erhan Masovic, German Mera ve Ahmed Touba gibi oyuncular kadrosuna dahil etti. Orta sahaya Marvelous Nakamba, Elton Acolatse gibi oyuncular takviye eden mavi-siyahllar, forvet hatt için de Emmanuel Bonaventure Dennisi transfer etti.

Ana Sayfaya Git