Menemenspor futbolcu fabrikası gibi

TFF 1'inci Lig'de ilk sezonunu geçiren, 2014 yılına kadar tarihi boyunca 3'üncü Lig'den bile yukarı çıkamayan Ekol Göz Menemenspor, buna rağmen yetiştirdiği futbolcularla fark yarattı.

Haberler 27.04.2020 - 00:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bir dönem altyapsnda görev yapan stoper çalar Söyüncü, kaleci Harun Tekin, orta saha Mert Hakan Yanda ve sol bek Alberk Koçu hem Avrupa hem de Türk futboluna kazandran sar-lacivertliler adeta futbolcu fabrikas oldu.

u anda ngiltere Premier Lig ekibi Leicester Cityde forma giyen milli futbolcumuz çalar, 2006 ylnda Menemensporda futbola balad. Menemende 4 sene altyapda yer alan 23 yandaki oyuncu, 2011de Bucasporun altyapsna transfer olup 2014 senesinde ise Altnorduda profesyonellie geçerek vitrine çkt.

Altnordudan önce Bundesliga ekibi Freiburgda Avrupa macerasna balayan çalar, ardndan rekor bonservisle ngilterenin yolunu tuttu. Fenerbahçenin kalesini koruyan Harun Tekinin de ilk dura Menemenspor oldu. Harun 2002de kariyerine balad zmir ekibinde 4 sene altyapda oynad. Milli kaleci 2007de Güngörensporda profesyonel olup Bursaspor ve Fenerbahçenin kalesini korudu. Demir Grup Sivassporda baaryla forma giyen ve transferin gözde isimlerinden biri olan Mert Hakan, Menemensporda yetimese dahi yldzn zmir ekibinde parlatt. Bursa Güvende filiz lisansn alan 25 yandaki oyuncu, 2016-2017 sezonunda Menemensporda gösterdii performansla Süper Ligin yolunu tuttu.

FUTBOLCU FABRKASI GB

Sivassporda 3üncü sezonunu geçiren Mert Hakan imdiden birçok kulübün listesine girdi. Devre arasnda çaykur Rizespora giden Alberk de arada ans Menemensporda buldu. Altyapda futbola balad Menemensporda 2006 ylndan beri filiz lisansa sahip olan 23 yandaki oyuncu Süper Ligde çaykur Rizespora imza att. Teknik direktör Cenk Laleci, 4 futbolcuyu da yakndan tandn belirterek, Bu oyuncularmzla gurur duyuyoruz. Ben yllarca Menemensporda oynarken, çalar, Harun, Mert ve Alberk genç takmlarmzdayd. Kendilerini çok iyi yetitirdiler. Biz kulüp olarak futbol camiamza çok yetenekli isimleri kazandracaz dedi.

Ana Sayfaya Git