Meryem, Olimpiyata Koşuyor

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesine bağlı kırsal bir mahallede büyüyen 19 yaşındaki Meryem Bekmez, atletizmde yürüyüş dalında elde ettiği başarılarla göz dolduruyor.

Haberler 18.05.2019 - 01:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Yeniehir ilçesine bal krsal bir mahallede doup büyüyen Meryem, daha 11 yandayken okulda yaplan atletizm seçmelerinde antrenör çetin Arslan sayesinde bu sporla tant.

Antrenörünün desteiyle 8 ylda saysz baarlara imza atan Meryem, bu sayede Türkiyenin de gururu olmay baard.

2015te çekyada düzenlenen yarmada Avrupa birincisi, 2016da Belarus Salon ampiyonu, 2017de talyada Avrupa üçüncüsü, 2017de Litvanyada Avrupa ampiyonu, 2017de Kenyada dünya ikincilii, 2018de çin Halk Cumhuriyetinde dünya üçüncülüü, 2018de Finlandiyada gençler kategorisinde dünya ikincilii, 2018de Gürcistanda Avrupa Yldzlar ampiyonluunu elde eden Meryem, Tifliste 2016da Avrupa Yldzlar ampiyonasnda kaydettii 22: 50.22lik 5 bin metre pist yürüyüü derecesiyle Yeliz Aya ait 12 yllk Türkiye rekorunu krd.

Meryem, bunun hemen 10 gün ardndan derecesini 22: 24.31e çekerek rekoru gelitirdi.

Olimpiyatlara katlmaya hak kazand

Türkiyede düzenlenen yarmalarda saysz dereceler elde eden lise 11. snf örencisi Meryem, ald baarlarla 2020de Tokyo Olimpiyatlarna katlmaya hak kazanan 9 sporcu arasnda yer ald.

ENKA Spor Kulübü bünyesinde Diyarbakrda ekim ayndan bu yana kampa giren Meryem, hem olimpiyatlara hem de dier yarmalara youn bir tempo ile hazrlanyor.

Baarlarm sayesinde babam i sahibi oldu

Meryem, 8 yldr atletizm sporuyla uratn, 11 yandayken okulda yaplan atletizm seçmelerinde antrenör çetin Aslan sayesinde bu spora baladn söyledi.

lkokul 4. snfta balad atletizmde hiç ummad baarlar elde ettiini kaydeden Meryem, uluslararas yarmalarda çeitli derecelerde 10 madalya kazandn aktard.

Türkiyede kendi brannda 9 sporcuyla 2020 Tokyo Olimpiyatlarna katlmaya hak kazandn ifade eden genç sporcu öyle konutu:

Olimpiyatlardan daha önce 19 Maysta düzenlenecek olan Atletizmde Avrupa Yürüyü Kupas ile dünya ampiyonasna katlacam. Krsal mahallede oturuyorduk. lk dönemlerde ailem Kzsn, yapamazsn diyerek tepki gösterdi ama ben yaparm, azimliyim dedim. Bendeki azmi görünce onlar da destek verdi. Hiç ummadm baarlar elde ettim. çalarak, ailemi kurtaracam diyerek çok hrs yaptm. Bu baarlarm sayesinde babam da i sahibi oldu. Bu beni çok mutlu etti.

Youn bir tempoyla yarmalara hazrlandn, her gün düzenli olarak sabah 3, akam da 2 saat antrenman yaptna iaret eden Meryem, ayrca beslenmesine ve uyku düzenine de dikkat ettiini vurgulad.

Meryem, ailelere çocuklarn spora yönlendirmeleri tavsiyesinde bulundu.

Lise müdürü çalkan: Baar tesadüf deil

Meryemin eitimini sürdürdüü Namk Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Tahsin çalkan da milli atletin olimpiyatlarda Türkiyeyi temsil edeceini belirterek, Baar tesadüf deil. Baar elde edilmesi için imkan verilmesi ve emek sarf edilmesi gerekiyor. Meryem, buna çok güzel bir örnek. Baarlaryla Türkiyenin gururu oldu. diye konutu.

Öretmen Demirci: Gurur duyuyoruz

Beden eitimi öretmeni Erkan Demirci ise Meryemin zor artlarda büyük büyük baarlar elde etmesinin önemine vurgu yaparak, krsal mahalleden çkp, olimpiyatlara katlmn en güzel örnei olduunu söyledi.

Meryemin bütün gençlere örnek olmasn istediklerini ifade eden Demirci, Onunla gurur duyuyoruz. Sürekli çalma, istikrarla beraber büyük bir azim örnei göstererek bugünlere kadar geldi. Türkiyedeki derecelerini saymakla bitiremiyoruz. Daha 19 yanda. Büyük bir baar sergiledi. Olimpiyatlarda da güzel dereceyle döneceine inanyorum. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git