Mesut Özil'in Fenerbahçe için İstanbul'a gelişi dünya basınında yer buldu

Fenerbahçe'nin yıldız oyuncu Mesut Özil ile transfer görüşmelerine başladığını duyurması, dünya basınında geniş yankı uyandırdı.

Haberler 19.01.2021 - 10:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ngiliz basnndan BBC Sport, Mesut Özil, Fenerbahçeye transfer olmak üzere balyla verdii haberde, 32 yandaki oyuncunun salk kontrolünden geçmesinin ardndan sar-lacivertli kulüple sözleme imzalayacan belirtti.

Arsenalin, Mesut Özili 2013 ylnda Real Madridden 42,4 milyon sterlin bonservis bedeli karlnda satn ald hatrlatlan haberde, Mesut, takm arkadalaryla vedalaarak stanbula gitti. Arsenal Teknik Direktörü Mikel Arteta, Özili son olarak geçen yl mart aynda West Ham United 1-0 yendikleri maçta oynatmt. denildi.

Mesut Özil, Fenerbahçeye transfer olaca için çok mutlu manetiyle haberi okuyucularna duyuran Paris merkezli Eurosport ise Özilin yaklak 8 yllk Arsenal kariyeri, bu transferle sona erecek. Formda olduu zamanlar Premier Ligin en iyi oyuncular arasnda yer alan Özil, forma giydii son maçlardaki performansyla bu durumdan kuku duyulmasna yol açmt. Hznn yavalamas gerekçesiyle kadroya uzun süredir alnmayan Özilin ayrl, taraftar ikiye böldü. Bazlar, son derece yaratc bir orta saha oyuncusunun takmdan ayrlmasnn hata olduunu düünürken, dierleri ise Mikel Artetann onun hakkndaki düüncelerini doru buluyor. deerlendirmesinde bulunuldu.

ABD basnndan USA Today ise Mesut Özile ABD takmlarndan teklif geldiini belirterek, D.C. Uniteddan iyi bir teklif almasna ramen Mesut Özil, taraftar olduu Fenerbahçeyi tercih etti. ifadelerini kulland.

Forbes dergisinde Graham Ruthvenin kaleme ald yazda ise Mesut Özil, Arsenal tarihinin sadece finansal olarak deil, her yönden en önemli transferiydi. Arsenalin eski teknik direktörü Arsene Wengerin kadroya katt Özil, doru taktikte kullanlsa takmda Rönesans dönemi etkisi yapabilirdi. Kuzey Londra ekibi, modern zamanlarn en iyi oyun kurucularndan birisini deerlendiremedi. görülerine yer verildi.

ÖZLE YILDIZ FUTBOLCULARDAN DESTEK

Real Madridde forma giyen Karim Benzema, eski takm arkada Mesutun stanbula gelen uçaktan paylat fotorafa, Haydi kardeim. yorumunu yapt.

Arsenaln forveti Alexandre Lacazettein yan sra, Napolili David Ospina ve Chelseali Antonio Rüdiger de Mesutun Fenerbahçeye muhtemel transferine destek veren oyuncular arasnda yer ald.

Ana Sayfaya Git