Metin Şahin: "2020 Olimpiyatları'na çok güçlü bir takımla katılacağız"

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları için baraj geçme standartları belli oldu. Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, olimpiyat hazırlıklarına hızlı bir şekilde devam ettiklerini ve 4 kadın sporcu kotasıyla beraber 2 erkek sporcu kotası almak için mücadele ettiklerini belirtti.

Haberler 16.03.2019 - 12:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

2019un bu aylarnda olimpiyata hazrlklar hzl bir ekilde devam ediyor diyen ahin, Kotalar belli, daha önümüzde 8 ay gibi bir zaman var. 2019un son ay ve 2020nin ba gibi kotalar tamamen belli olur. %80 orannda belli gibi. Dört sklette bayanlarda kotay yakalam görünüyoruz. Önümüzde dünya ampiyonas var. çok fazla deieceini zannetmiyorum, hatta sporcularmz daha da üste çkabilirler. Amerika Birleik Devletlerinde yaplan açk turnuvada ve Hollandada yaplan turnuvada sporcularmz toplamda 6 altn madalya bir o kadar gümü ve bronz madalya ile yerlerini koruduklar gibi üst sralara da çktlar. Bunlar bizim için çok güzel göstergeler. Teknik ekibimiz ampiyonalarda puanlar alma peindeler. Görünen o ki dünya ampiyonasna rahat bir ekilde gideceiz. Oradan da baarl sonuçlar alp, 2019da 4 bayan kotas ile beraber 2 erkek kotasn arayacaz. 2020nin banda Tokyo Olimpiyat Oyunlarnda Türkiyeyi büyük bir grupla temsil etmeyi düünüyoruz ifadelerini kulland.

ALTIN MADALYA KONUSUNDA DDALIYIZ

ahin, altn madalya konusunda iddial olduklarn ifade ederek, statistiklere baktmzda 2020ye baarl ve güçlü bir takmla katlacamz umuyorum. Katlma aamas zor bir süreç. Katlma durumumuz 4 ylda toplanan sonuçlarla belli oluyor. Dünya Tekvando Federasyonuna üye 207 ülkeden kota arayan ülkeler var. çok az sayda ülke kota alabiliyor. Türkiye de en güçlü ülkelerden biri. Neticede 2020de bu kotalarla Tokyoya gidildii için altn madalya konusunda iddialyz eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git