Mevsimlik işçi Gülistan, bilek güreşinde Türkiye şampiyonu oldu

Diyarbakır’ın Ergani ilçesi kırsal Ahmetli Mahallesi'nde yaşayan ve geçimlerini sağlamak için ailesiyle mevsimlik işçi olarak fındık ve kayısı toplayan Gülistan Güner (20), malzeme eksikliğine ve zor şartlarda hazırlanmasına rağmen Tokat'taki bilek güreşi şampiyonasında 70 kilo gençlerde hem sağ hem de sol kolda Türkiye şampiyonu oldu.

Haberler 25.08.2021 - 00:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Ergani ilçesi krsal Ahmetli Mahallesinde yaayan ve geçimlerini salamak için ailesiyle mevsimlik içi olarak fndk ve kays toplayan Gülistan Güner (20), malzeme eksikliine ve zor artlarda hazrlanmasna ramen Tokattaki bilek gürei ampiyonasnda 70 kilo gençlerde hem sa hem de sol kolda Türkiye ampiyonu oldu. Litvanyada düzenlenecek Avrupa ampiyonasnda Türkiyeyi temsil etme hakk kazanan Günerin hedefi, Türk kadnn gücünü tüm dünyaya göstermek.

Erganiye bal Ahmetli Mahallesinde ailesiyle birlikte yaayan Gülistan Güner, lise eitimin ardndan girdii üniversite snav sonras hocasnn da yönlendirmesiyle Siirt Üniversitesi Beden Eitimi ve Spor Yüksek Okulunda eitim görmeye balad. 12 yldr ailesiyle birlikte geçimlerini salamak için de yaz aylarnda mevsimlik içi olarak fndk ve kays toplamaya giden Güner, yaklak 1 yl önce bran hentbol olmasna ramen arkadann tavsiyesi üzerine bilek güreine balad. Güner, üniversiteleraras maçlarda 3üncü oldu,, daha sonra üzerine Türkiye ampiyonasna hazrlanmaya balad. Maddi imkanszlklar nedeniyle sadece 2 ay salona gidip çalabilen Güner, tarlada çalmann yan sra evin bahçesindeki talar kaldrarak, kazma ve kürekle çapa yaparak, aacn dallarna aslarak kollarn gelitirmeye çalt.

TÜRKYE AMPYONU OLDU

Güner, Tokatta 10-14 Austos tarihleri arasnda Türkiye Vücut Gelitirme Fitness ve Bilek Gürei Federasyonu tarafndan düzenlenen 2021 Bilek Gürei Türkiye ampiyonas ve Milli Takm Seçmelerinde 70 kilo gençlerde hem sa hem de sol kolda birinci oldu. Burada, hak kazand büyükler kategorisinde de yaran Güner, sa kolda da ikinci olmay baard. ampiyon olarak Türkiyeyi Avrupada temsil etmeye de hak kazanan Günerin imdi hedefi, Türk kadnn gücünü tüm dünyaya göstermek ve Litvanyada düzenlenecek olan Avrupa ampiyonasndan madalya ile dönmek.

ÜLKEMN KADINININ GÜCÜNÜ ORADA GÖSTERECEM

ampiyonaya zor artlarda hazrlandn ve buna ramen baardn belirten Güner, unlar söyledi:

Gençlerde 70 kiloda sa ve sol kolda birinci oldum. Gençlerde dereceye girdiim için büyüklerde yarmaya hak kazandm. Talihsizliklerden dolay sol kolda yaramadm. Sa kolda büyüklerde de ikinci oldum. çok ükür kupalarm, madalyalarm aldm. Elimde herhangi bir aparat olmadan, talarla olsun, kazma küreklerle çalarak hazrlandm. Salona sadece 2 ay gidebildim. Ona da maddi imkanm olmad için devam edemedim. Yarda braktm. Yurt dnda bir hocam var. O da burada olmad için video çekip atyordu. O videolara bakp çalyordum. Dardan çok olumsuz tepkiler geldi. Masa olmadan bir ey yapamazsn, Masasz bilek gürei mi olur? dediler. Hiçbir zaman da pes etmedim. Pes etmeyeceim de. Dardakiler de görsün, örnek alsnlar, imkansz bir eyin olmadn. çok ükür emeimin karln aldm. u anki hedefim Avrupa ampiyonasna gidip orada ülkemi temsil etmek. Ülkemi daha iyi bir ekilde orada güzel göstermek için elimden geleni yapacam. Ondan sonra dünya ampiyonas var. Onda da ülkemizi daha güzel bir ekilde, daha iyi ekilde iyi bir yere getirmek için elimden geleni yapacam. Ülkemin kadnn gücünü orada göstereceim. Erkeklerle bilek gürei yapyorum. Yendiim de oluyor, yenemediim de oluyor. Genelini yeniyorum ama hocalarm yenemiyorum dedi.

AMPYONA NEDENYLE FINDIK VE KAYISI TOPLAMAYA GDEMEDM

Geçimlerini salamak için mevsimlik içi olarak ailecek fndk ve kays toplamaya gittiklerini söyleyen Güner, Ailem u an ehir dnda. Fndk ve kays toplamaya gidiyorlar. Ben de gidecektim aslnda. Maçlardan dolay gidemedim. imdi evde hayvanlara bakyorum, bahçe ilerini yapyorum. Zor artlardayz ama çok ükür iyiyiz diye konutu.

Ana Sayfaya Git