MHK Hakem Gelişim Programları

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) tarafından 2019-2020 sezonu Hakem Gelişim Programları kapsamında seminer, toplantı ve çalışmalar devam ediyor.

Haberler 06.09.2019 - 11:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TFFden yaplan açklamaya göre, bu sezon ikinci kez düzenlenen Üst Klasman Hakem Seminerlerine MHK Bakan Zekeriya Alp, MHK üyeleri ve MHK Eitim Danman Jaap Uilenberg katld.

Seminerde, Süper Ligin ilk 2 haftasnda yaanan önemli pozisyonlar, grup çalmalar ve teknik seanslar yaplarak analiz edildi. Disiplin uygulamalar, ceza sahas içindeki mücadeleler, elle oynamalar ve maç kontrolü konular üzerine çalmalar gerçekletirildi.

Video Yardmc Hakem (VAR) sistemi, sadece açk ve bariz hata olan pozisyonlarda devreye girecek. Seminerde, VAR incelemeleri konusunda zaman kayplarn azaltmak için çalmalar gerçekletirildi ve Hawk-Eye firmasndan gelen VAR sistem operatörleri ile toplant yapld.

- Elle oynamada pozisyonlar izlenmeyecek

Seminerde, sezon banda deitirilen oyun kurallarndan, bilerek veya kazara elle oynama sonucu bir gol atlmas durumunda, golün iptal edilmesi gerektii eklindeki yorumun, VAR sisteminde getirecei uygulama yenilii hakknda bilgi verildi.

Bu balamda, atak yapan takmn oyuncularnn elle gol atmas veya atak balangcnda bilerek veya bilmeyerek elle oynamas ve pozisyonun golle sonuçlanmas durumunda, pozisyon artk yoruma açk kabul edilmeyecek ve hakem sahada inceleme yapmadan, direkt VARdan gelen bilgiyle golü iptal edecek.

Ana Sayfaya Git