MHK Yaz Seminerleri başladı

TFF'nin Riva'da bulunan tesislerinde gerçekleştirilen seminerler, 9 Ağustos Çarşamba gününe kadar sürecek.

Haberler 05.08.2017 - 09:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) tarafndan düzenlenen yaz hakem ve gözlemci seminerleri balad.

TFFnin Rivada bulunan Hasan Doan Milli Takmlar Kamp ve Eitim Tesislerinde 9 Austos çaramba gününe kadar sürecek olan MHK Yaz Seminerlerinin açlnda, TFF Bakan Yldrm Demirören, TFF Yönetim Kurulu üyeleri, MHK Bakan Yusuf Namolu ve yetkililer hazr bulundu.

Açl konumasnda TFF Bakan Yldrm Demirören, katlmclara, Deerli kader arkadalarm. diyerek sözlerine balarken, çünkü bizler ayn gemideyiz. Sizlerin baars, bizim baarmz. Sizlere yaplan her itham da bizlere yaplmtr. Sonuna kadar sizlerin arkasndaym. Bundan hiç üpheniz olmasn. Geride kalan sezondaki performansnzdan dolay sizleri kutluyorum ve bu sezon daha baarl maçlar çkarmanz diliyorum. dedi.

Hakemlerin kamuoyunda fazla eletirildiinden yaknan Demirören, unlar söyledi:

Bizim 11 hakemimiz Avrupada maç yönetti ve hepsi de takdir edildi. Birbirimize ihtiyacmz var. Hata her zaman olabiliyor. Bir maçn 5 saniyesindeki hata, sezon boyunca tartlyor ve ithamlar yaplyor. Hakemin en iyi dostu, çald düdüktür. Dostlarnzn artmas için de düdüünüzü en doru ekilde çalacaksnz. Sizlerin kararlar futbolun geleceini belirler. Kararlarnzn arkasnda dik durun. Bizler sizin arkanzda olacaz. Bu sezon daha çok çalacaz. Takmlarmz büyük harcamalar yaparak kadrolarn güçlendirdi. Biz de daha az hata yapacaz. Bu gerekçeyle Video Yardmc Hakem (VAR) sistemini destekliyoruz. Yetiirse ocak ayndan itibaren, aksi durumda gelecek sezondan itibaren bu uygulamaya balayacaz. Sizleri rahatlatmak için bu uygulamay getiriyoruz.

Tüm futbol camiasnn hakemlere destek vermesini isteyen Demirören, Lütfen hakemlerimizi bir maçta öldürmeyelim. Kolay yetimiyorlar. Hakemlerimizin iyi niyetli olduuna inanalm. Hakemler ampiyonu belirlemiyor. Buna inanyoruz. Allah yardmcnz olsun. Bizler sonuna kadar arkanzdayz. ifadelerini kulland.

Seminer 6 gün sürecek

MHKnin hakem ve gözlemcilere yönelik düzenledii Yaz Dönemi Seminerleri, 6 gün sürecek.

Organizasyonda, Süper Lig hakemleri ile yardmc hakemleri 4-6 Austos, A Klasman hakemleri ile yardmc hakemleri ve kadn FIFA hakemleri ile yardmc hakemleri 6-8 Austos, üst klasman gözlemcileri ise 8-9 Austostaki seminerlere katlacak.

Seminerlerde, MHK Danman Roberto Rosetti, MHK Yardmc Hakem Eitmeni Leif Lindberg, MHK Eitimcisi ve Mentör Jorn West Larsen eitim verecek.

Ana Sayfaya Git