MHK'de 'tatsız' son

Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Serdar Tatlı görevinden istifa etti.

Haberler 22.10.2021 - 11:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kulüpler Birlii ile TFF üyelerinin MHK konusunda dün toplanmasnn ardndan bugün istifa geldi. Eletirilerin odandaki MHK ve yürütülen sistem her kulübün tepkisini çekerken, Bakan Serdar Tatl bugün görev yerine gelerek önce 10uncu hafta maçlarnn atamalarn yapp ardndan istifasn yazd.

Kulüpler Birlii Vakf ile TFFnin yeniden yaplandrmak için görümeler yürüttüü toplantya davet edilmeyen Serdar Tatlnn bu duruma alnd belirtildi. Ligin 10uncu haftas yaklat için hakem atamalarn MHK üyeleriyle birlikte yaptktan sonra istifasn TFF Yönetimine sunan Serdar Tatl, hem toplantya davet edilmemesini gerekçe göstererek hem de kulüplerin istedii yeni bir yaplanma çalmasnn önünü açmak için böyle bir karar alrken, Tatl ile beraber MHK üyeleri de görevlerini brakt.

HAKEM CAMASI DIINDA BR SM...

TFF Yönetim Kurulu en ksa sürede toplantlar yaparak yeni MHK Bakan ve üyelerinin atamasn gerçekletirecek ya da belirlenecek yeni sisteme kadar geçici olarak bir uygulama seçecek. TFFnin Aralk ayna kadar geçici bir süreyle hakem camias dndan bir ismi MHK Bakan seçecei haberleri gelirken, belirlenecek bu isime kimlerin yardm edecei de düünülüyor.

CÜNEYT çAKIR-FIRAT AYDINUS MODEL

Kulislerde dolaan haberlere göre; MHKnin yeni yaps için u an aktif hakem olan Cüneyt çakr ve Frat Aydnusnun yönetimi devralma ihtimali bulunuyor. çakrn bakan Aydnusun bakan yardmcs eklinde düünülen yapnn hemen mi, yoksa devre arasnda veya sezon sonunda da m gerçekleecei tartlmaya baland.

Öte yandan Aralk aynda belirlenecek yeni FIFA kokartl hakemler listesinin de bu süreçte nasl ekil alaca merak konusu. MHKde yaanan bu tatsz son futbolun içindeki dinamikleri yakndan ilgilendirirken TFF Yönetimi ve Kulüpler Birlii Vakfnn karar alabilmek adna ivedi bir ekilde yeniden toplanmas bekleniyor.

Ana Sayfaya Git