Milli atletin tarladan Arjantin'e uzanan başarısı

Batman'da ailesiyle geçimlerini sağlamak için çalıştıkları tarlaya koşarak giden ve yeteneğini keşfeden Batman Petrolspor Kulübü bünyesinde kariyerini sürdüren milli atlet Ruken Tek, 15 Kasım'da Arjantin'de düzenlenecek 14. Dünya Yıldızlar Dağ Koşusu'nda Türkiye'yi temsil edecek.

Haberler 11.10.2019 - 10:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kozluk ilçesinde günün ilk klaryla tarlaya giderken her gün yaklak 10 kilometre koan Ruken Tekin atletizme ilgisi, beden eitimi öretmeni Mesude Öden tarafndan fark edildi.

Okulun atletizm takmna seçilen Ruken Tek, öretmeni Ödenin desteiyle Batman Petrolspor Kulübünün seçmelerine katld.

- Milli takma seçildi

Baar salayan Ruken Tek, 2017de kulüp bünyesinde katld, talyada düzenlenen ve 16 ülkeden sporcularn yer ald 12. Dünya Yldzlar Da Kousunda beincilik elde etti.

Ruken Tek, Türkiye Atletizm Federasyonu tarafndan 21 Eylülde Kocaelinin Baiskele ilçesinde düzenlenen Türkiye Da Kousu ampiyonasnda ise 20 ya alt kadnlar kategorisinde ikinci oldu.

Yedi ylda 100ü akn ampiyonluk elde eden ve milli takma seçilen Ruken Tek, 15 Kasmda Arjantinde gerçekletirilecek 14. Dünya Yldzlar Da Kousuna katlmaya hak kazand.

Batman Anadolu Lisesinden mezun olan ve ayn zamanda üniversite snavna hazrlanan 18 yandaki sporcu, Türkiyeyi en iyi ekilde temsil etmek için youn bir çalma yürütüyor.

- Dünya ampiyonu olmak için koacak

Milli atlet Ruken Tek, 12 kardei bulunduunu, en büyük destekçisinin babas ve ortaokul öretmeni Mesude Öden olduunu söyledi.

Öretmeni Ödenin desteiyle atletizmde büyük baar saladn dile getiren ay-yldzl sporcu, 7 senedir Batman Petrolspor bünyesinde kotuunu belirtti.

Ruken Tek, gelecek ay Arjantinde düzenlenecek 14. Dünya Yldzlar Da Kousunda Türkiyeyi temsil etmeye hak kazandn dile getirerek, ampiyonada ülkemi temsil edeceim. En büyük hayalim Arjantinde Türk bayran dalgalandrmak, stiklal Mar okumak. nallah en iyi ekilde ödülümü alarak, ülkeme döneceim. diye konutu.

Gençlere de bu spor brann seçmeleri tavsiyesinde bulunan Ruken Tek, Amaç edindikleri eyin arkasndan gitsinler, hiçbir ekilde vazgeçmesinler. ifadesini kulland.

- Pikin: Yetimesine önayak olduk

Batman Petrolspor Kulübü Atletizm Antrenörü Ümit Kemal Pikin, 7 yldr kulüp bünyesinde koan Ruken Tekin Türkiyeyi Dünya Yldzlar Da Kousunda temsil edecek olmasnn heyecann yaadklarn söyledi.

Ruken Teki okul seçmelerinde kefettiklerini dile getiren Pikin, Batman Petrolspor Kulübüne alarak yetimesine önayak olduk. Rukenin 100ü akn Türkiye ve bölge ampiyonluu bulunmakta. Allah ksmet ederse 15 Kasmda Arjantinde yaplacak organizasyonda bata ülkemiz olmak üzere Batman ve kulübümüzü de en iyi ekilde temsil edecek. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git