Milli forma için asfaltta antrenman yapıyorlar

Muş Spor Lisesinin kayak takımının sporcuları, en büyük hedefleri olan milli takıma seçilmek için asfaltta antrenman yapıyor.

Haberler 17.10.2017 - 08:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kente bal ilçe ve köylerden spor lisesini kazanan örencilerden oluan 30 kiilik kayak takm, Mua 8 kilometre uzaklktaki kayak merkezi yolunda antrenmanlarn sürdürüyor.

2016-2017 eitim döneminde düzenlenen yarmalarda kendi kategorilerinde Türkiye birincilii, ikincilii ve üçüncülüü elde eden 10 sporcunun da milli takma girmek için ter döktüü kayak takm, her gün asfaltta 10 kilometre kayak yaparak, form tutuyor.

- Her yl 6-7 örencimiz milli oluyor

Spor Lisesi Müdürü Erdal Bingöl, yetenek snavlarn kazanarak okula aldklar örencilerin, katldklar ampiyonalarda önemli baarlar elde ettiini söyledi.

Örencileri sporun yan sra, yüksek örenime hazrlamaya çaltklatn vurgulayan Bingöl, öyle konutu:

Geçen yl 25 örenci mezun ettik, bunlardan 16s çeitli üniversitelerin beden eitimi öretmenlii, antrenörlük ve spor yöneticilii alanlarna yerleti. 3 örencimizden 2sini üniversiteye yerletirmi olduk. Örencilerin çeitli spor dallarnda kendilerini gelitirmelerini salamaya çalyoruz. Kayak, atletizm, futsal, voleybol, hentbol, güre, boks dallarnda birçok örencimiz baarl olarak milli unvanna ulat. Örencilerimizin yüzde 80i krsal bölgelerden geliyor. Her yl en az 6-7 örencimiz milli oluyor.

Biatlon Milli Takm Antrenörü Samet Olago de sporcular milli takma kazandrmak ve ka hazrlamak için asfaltta antreman yaptklarn belirtti.

30 sporcudan 10unun milli takm seçmelerine gideceini vurgulayan Olago, u ifadeleri kulland:

Birkaç sporcumuz 2018 K Olimpiyatlarna katlacak. Bir sporcumuz ise Avusturyaya gidecek ve 15 günlük kamp var. Daha sonra 5 sporcumuz Uluslararas Biathlon Federasyonu yarmalarna katlarak olimpiyatlar için puan toplayacak. Dier bir sporcumuz ise u an milli takm kampnda, daha iyi dereceler elde edebilmek için çaba gösteriyor. Buradaki sporcularmzn çou Türkiye ampiyonalarnda kendi kategorilerinde birinci, ikinci ve üçüncülük elde etti. Amacmz ilimizden milli takma daha çok sporcu kazandrmak.

Geçen yl yldzlar kategorisinde Türkiye ampiyonu olan kayakçlardan Evin Köse, milli takma katlmak için hazrlandn belirterek, Hedefim 2019 ylnda yaplacak Avrupa Gençlik Olimpik Oyunlarnda yer almak. Umuyorum iyi bir kategoride yer alrm. dedi.

Türkiye ikincisi olan splorculardan Zeynep ahin de yeni hedefinin Türkiye ampiyonluu olduunu ifade ederek, daha sonra Balkan ve dünya ampiyonluklar için ter dökeceini aktard.

Ana Sayfaya Git