Milli forma için Yüksekova'nın dik yamaçlarına tırmanıyorlar

Ay-yıldızlı formayı giyerek uluslararası şampiyonalara katılmak isteyen Yüksekova Kayaklı Koşu Takımı sporcuları, bu hedeflerine ulaşabilmek için ilçenin dik yamaçlarında ve asfalt yolda çalışmalarını sürdürüyor.

Haberler 29.11.2019 - 11:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yüksekova Kayakl Kou Takm sporcular, milli takma girebilmek için her gün 3 saat antrenman yapyor.

Milli takm antrenörleri nezaretinde, ilçedeki yüksek rakmlara trmanan, Esendere ve emdinli kara yollarnda tekerlekli kayak yapan sporcular, ay-yldzl formay giyebilmek için özveriyle çalyor. Her gün 35 kilometre kayak, 15 kilometre de normal kou yapan sporcular, batonlu sçrama, nav, dikey sçrama ve plank durularyla kondisyonlarn güçlendiriyor.

Yaz k demeden antrenmanlara katlan, Yüksekovann dik yamaçlarnda koan sporcular, Dünya Gençler ampiyonas, Avrupa Gençlik Olimpik K Festivali (EYOF) ve Avrupa Yldzlar ampiyonasna katlmay hedefliyor.

- En baarl sporcular bizim örencilerimiz

Biatlon Milli Takm Antrenörü Kenan Ören, Yüksekovada 120 sporcunun çalmalara katldn, bunlardan 10unun biatlon, 12sinin de kayakl kou milli takmlarnda yer aldn söyledi.

Sporcularn hepsinin Hakkari ve Türkiyeyi baaryla temsil ettiini belirten Ören, öyle konutu:

Geçen yl yaplan Kayakl Kou Türkiye ampiyonasnda 4 bin 480 puanla birinci olduk. Biatlonda ise milli takmn en baarl sporcular Yüksekoval örencilerimiz. Biatlonda dünyada ilk sekiz arasna giren sporcularmz var. Takm halinde de Yaz Dünya Biatlon ampiyonasnda dördüncü oldular. Mevcut sporculardan 15i Türkiye ampiyonu oldu, ikincilik, üçüncülük elde eden baarl sporcularmzn hedefi de ampiyonluk. Ara vermeden hazrlklarmz yapyoruz. Yazn tekerlekli kayak, kou, sçrama, kondisyon antrenmanlaryla ka hazrlanyoruz.

Disiplinli çalma programyla ka hazrlanan sporcularn Erzurumda yaplacak yarlarda sezonun ilk snavn vereceklerini ifade eden Ören, ocak aynda ise kayakl kounun eleme yarmalarna katlacaklarn aktard.

Hakkarili sporcularn uluslararas yarlara da katlacan ifade eden Ören, desteklerinden dolay Hakkari Valilii, Yüksekova Kaymakamlna teekkür etti

- ennur Kartal: Türk bayran dalgalandrmak istiyorum

Yldz Kzlar 16 Ya Alt Kayakl Kou Milli Takm sporcusu ennur Kartal ise öretmeninin yönlendirmesiyle kayaa baladn belirtti.

Yarmalara katlarak baarl dereceler elde ettiini anlatan Kartal, 20 Aralkta Erzurumda yaplacak FIS yar ve 2021de Finlandiyada düzenlenecek olan Avrupa Gençlik Olimpik K Festivaline hazrlanyorum. Milli takma seçildim, kendimi hazr hissediyorum. Yurt dnda ülkemi en iyi ekilde temsil edip Türk bayran dalgalandrmak istiyorum. dedi.

Sporculardan Alican Dayan da milli takm seçmelerinde baarl olarak ay-yldzl formay giymeye hak kazandn bildirerek, ki yldr Biatlon Milli Takmndaym. Ocak aynda yaplacak Dünya Gençler ampiyonasna hazrlanyorum. 2021 EYOFa katlacak aday kadrodaym. Orada iyi bir derece alarak ülkemi gururlandrmak istiyorum. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git