Milli maçın ardından

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, 2020 Avrupa Şampiyonası'na (EURO 2020) katılmayı garantiledikleri için mutlu olduklarını söyledi.

Haberler 16.11.2019 - 11:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güne, milli takmn Türk Telekom Stadnda zlanda ile 0-0 berabere kalarak eleme gruplarnda son maçlar öncesinde EURO 2020ye katlma hakk kazand karlamann ardndan düzenlenen basn toplantsnda açklamalarda bulundu.

Deneyimli teknik adam, toplant odasna girdiinde basn mensuplar tarafndan alklarla karland.

nallah en güzel günler ülkemizin olsun. Kazanmak güzel ey. Kaynamak ise daha güzel. diyen enol Güne, Mart aynda yara baladk. Bugüne kadar 9 ay oldu. 9 dourduk ama sonunda çocuk oldu. Avrupa ampiyonasna katlacaz. Mutluyuz ve sevinçliyiz. Daha önce de Dünya Kupas ve Avrupa ampiyonasna katldk. Yeniden bu heyecan salayan tüm oyunculara teekkür ediyorum. ifadelerini kulland.

EURO 2020de iyi sonuçlar almak istediklerini aktaran Güne, unlar kaydetti:

Yarndan itibaren çocua iyi bakmak ve büyütmek lazm. Yeniden Türk futbolu ile ilgili organizasyonlara nasl katlrz düünmemiz gerekiyor. Futbol kültürünü deitirmemiz gerekiyor. nallah bu bir vesile olur. Milli takm, benim deil bizim. Bu grupta böyle bir ans yakaladk. çok uratk bu sevgiyi yakalayabilmek için. Mesafe de aldk. Yeni oyuncularn önünü açmak için planl ve programl olmak zorundayz. Bu, kiilerin tek bana yapaca i deil. Futbolun katmanlar olarak herkesin iin içinde olmas lazm. Bunu yaparsak çok güzel olur.

- Risk almadan oynadk

zlanda maç hakknda da deerlendirmede bulunan enol Güne, risk almadan oynadklarn söyledi.

Zor bir maç oynadklarn dile getiren Güne, sözlerini öyle sürdürdü:

lk yarda zlandann kazanma hrs ve sert oyununa zaman zaman cevap veremedik. kinci yarda ise bunu yaptk ama son bölümde biraz sknt çektik. Risk almadan oynadk. Kazanmaktan çok ampiyonaya gitme hedefimiz vard. Ksr bir maç oldu. Onlar fizik güçlerini ve duran toplar kullanmaya çalt. yi bir cevap verdik. Taraftar iyiydi. Baz skntlar atlattk. stanbulda 3 maç yaptk. Daha sonra tekrar Anadoluya açlmamz gerekiyor. Bu ülke bizim. Birlikte düüncemizi ortaya koymamz gerekiyor. nsanlarn bir araya gelmesine katk yaptk.

- Türk futbolunun modelini yeniden dizayn etmemiz gerekiyor

Güne, Türk futbolunun modelini ve stilini yeniden dizayn etmeleri gerektiini kaydetti.

EURO 2020ye katlarak herkesin gurur duyaca bir takm olmay hedeflediklerini vurgulayan deneyimli teknik adam, u ifadeleri kulland:

Hayalim çok ama tek bama hayata geçirmem mümkün deil. Hepimizin birlikte olmas gerekiyor. nallah onu da yaparz. Yeni hayalimiz ampiyonada ülkemizi iyi temsil etmek. Asl yaplmas gereken hazrlklar var. Futbolda sorunlarn çözümü için ne yapacamz konuacaz. Yeteneklerimizi daha iyi kullanabiliriz. Yeni oyuncu profillerini, Türk futbolunun modelini ve stilini yeniden dizayn etmek gerekiyor. Hayalimiz çok. Futbol ekonomik bir olay. Ülke futbolunun ekonomisine de katk yapacaz. Oyuncularmz uluslararas seviyeye getirmek lazm. Yabanclara para vereceimize yerli oyuncular satp dövizi biz alalm. Oyunculara, takmlarnda iyi oynayp milli takm oyuncusu olarak ülkelerini temsil etmeleri ve örnek olmalarn söyledim.

- Bu beraberlik beni mutlu ediyor

Grubu lider bitirme ihtimalinin hatrlatlmas üzerine enol Güne, Grup birincisi olmak beni mutlu eder ama aksi bir sonuçla buradan gol yiyerek ayrlsaydk çok büyük hayal krkl olurdu. Ülke olarak yknty çok kötü yayoruz. Bu beraberlik beni mutlu ediyor. dedi.

Grubun son maçnda Andorraya kar baz oyuncular dinlendirebileceini söyleyen Güne, Uzun bir seyahat olacak. Kazanacamz düünüyorum ama bekleyeceiz. Liderlik avantaj olabilir ama dünyann sonu deil. Bekleyeceiz. Bizim için Avrupa ampiyonas bir imtihan olacak. Oyuncular kaybetmeyi de örenecekler. Hep kazanarak büyüyemezsiniz. Dünya Kupas benim için asl hedef. Avrupa ampiyonasnda inallah tecrübe kazanrz ama Dünya Kupasnda yukarlara çkmak daha kolay olacak. kinci defa böyle bir ey yaarsak benim için mutluluk olur. deerlendirmesinde bulundu.

Hücumda yeni alternatifler bulmalar gerektiinin altn çizen 67 yandaki teknik adam, Hücumda Cenk ve Burak var. Alternatif olarak Enes var. Enesi Andorra maçnda oynatacam. Belki, Ahmet Kutucu ve bir oyuncu daha alacam. Hücumda skntmz var. Forvette alternatif oyuncu gerekiyor. Santrfor ve açktan gole giden oyuncularn olmasn istiyorum. nallah daha fazla gol buluruz. Futbol golle güzel. eklinde görü belirtti.

- Cumhurbakanmzn gelmesi bizim için heyecan ve ayr motivasyon

enol Güne, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann youn programna ramen zlanda maçnda kendilerini yalnz brakmamasnn ayr bir motivasyon saladn belirtti.

Erdoann elemelerde Andorra ile stanbulda oynanan maça da geldiini hatrlatan A Milli Takm Teknik Direktörü enol Güne, çok önemli kararlarn alnd bir dönemde yorucu bir seyahatten sonra maça gelmesi bizim için heyecan ve ayr bir motivasyon. Biz de bu sevinci paylatk. Vatanda nasl heyecan duyuyorsa bu onda da var. Biz buyuz. Makamlarmz ne olursa olsun böyle birleebiliyoruz. Ayn zamanda bir futbol adam. yi bir futbolcu. Futbolu da biliyor. Bizi tebrik etti. Seyahat yorucu ama beraber olmak ve ampiyonaya katlmamz onu dinlendirdi. Bizi baya bekledi. Kendisine teekkür ediyorum. diyerek sözlerini tamamlad.

Ana Sayfaya Git