Milli takıma nazar değdi

Yusuf Yazıcı'nın ön çapraz bağları koptu, Merih Demiral'ın sol diz ön çapraz bağlarında zedelenme ve menisküs yaralanması tespit edildi. Cenk Tosun dizinden sakatlandı ve Ozan Kabak'ın da bel omurgasındaki 2, 3 ve 4. omurunda kırık meydana geldi.

Haberler 06.03.2020 - 12:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

2020 Avrupa Futbol ampiyonasnn balamasna 99 gün kala A Milli Futbol Takmnn önemli isimlerinden sakatlk haberleri gelmeye devam ediyor.

Ay-yldzl ekibi EURO 2020ye götüren kadroda yer alan Lilleden Yusuf Yazc, Juventustan Merih Demiral, Crystal Palacetan Cenk Tosun ve son olarak Schalke 04ten Ozan Kabak sakatlklar sebebiyle sahalardan uzun süre ayr kalacak.

Yusuf Yazcnn ön çapraz balar koptu, Merih Demiraln sol diz ön çapraz balarnda zedelenme ve menisküs yaralanmas tespit edildi. Cenk Tosun dizinden sakatland ve Ozan Kabakn da bel omurgasndaki 2, 3 ve 4. omurunda krk meydana geldi.

- Yusuf Yazcnn ön çapraz balar koptu

Kariyerini Fransz ekibi Lillede sürdüren Yusuf Yazcnn, takmnn 21 Aralk 2019da Monaco ile deplasmanda oynad maçta sa diz ön çapraz balar koptu. Mücadelenin 38. dakikasnda oyuna giren Yusuf, 87. dakikada sakatlanarak oyundan çkmak zorunda kalmt.

Fransz basn, Yusufun 23 Maysta sona erecek Fransa Liginde bu sezon forma giymesinin zor olduunu ve EURO 2020ye yetiip yetimeyeceinin ise belirsiz olduunu yazd.

- Merih Demiral 6-7 ay sahalardan uzak kalacak

talya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takmlarndan Juventusta forma giyen Merih Demiral, sol diz ön çapraz balarnda zedelenme ve menisküs yaralanmas tespit edildi.

Serie Ann 19. haftasnda 12 Ocakta Juventusun Roma ile deplasmanda oynad maçn 16. dakikasnda sakatlanan Merihin 6-7 ay sahalardan uzak kalaca açklad.

talyan kulübünden yaplan açklamada, Merihin 14 Ocakta Avusturyann Innsbruck kentinde baarl bir operasyon geçirdii kaydedilmiti.

- Cenk Tosun dizinden sakatland

ngiltere 1. Futbol Ligi (Premier Lig) ekiplerinden Evertondan bu sezonun devre arasnda Crystal Palacea kiralanan Cenk Tosun, Palace ile 3 Martta çkt antrenmanda sakatland.

ngiliz kulübünden Cenkin salk durumuyla ilgili henüz resmi bir açklama gelmezken, ngiliz basn milli futbolcunun dizinden sakatlandn 6-7 ay sahalardan uzak kalacan iddia etti.

- Ozan Kabak 9-12 hafta aras yok

Alman ekibi Schalke 04ün Bundesligann 24. haftasnda, 29 ubatta deplasmanda Köln ile yapt karlamada Ozan Kabakn girdii ikili mücadelede yere dümesi sonucunda bel omurgasndaki 2, 3 ve 4. omurunda krk meydana geldi.

Alman kulübünden yaplan açklamada, Ozann 9-12 hafta sahalardan uzak kalaca kaydedildi.

Ozan sakatlnn alt snr olarak gösterilen 9 haftada iyilemesi durumunda Nisan sonunda takmla çalmalara balayabilecek ve 12 Hazirandaki hazrlk maçna yetime ans doacak.

- Son sakatlk haberi Ömer Topraktan

Almanyann Werder Bremen takmnda forma giyen Ömer Toprakn, dün Eintracht Frankfurt ile oynanan Almanya Kupas mücadelesinde fibula kemii krld.

Rakibinin sert müdahalesiyle yerde kalan Ömer, sedye ile hastaneye kaldrld. Tecrübeli oyuncunun da sahalara geri dönüünün uzun sürmesi bekleniyor.

Son dönemde A Milli Takm aday kadrosuna davet edilmeyen Ömer, son olarak 9 Ekim 2017de oynanan Finlandiya maçnda milli formay giymiti.

- Nazm Sangarenin sakatl sürüyor

Milli takm kadrosunda yer alan Antalyasporlu Nazm Sangare de Akdeniz ekibinin devre aras kampnda dizinden sakatland.

Sakatlnn ardndan ameliyat edilen ve Süper Ligde ikinci yar oynanan 7 maçta takmndaki yerini alamayan Nazmn tedavisine devam ediliyor.

- Uzun süre sakatlk yaayanlar

A Milli Takmda sakatl bulunan oyuncularn yan sra uzun süre sahalardan uzak kalan ve ksa bir süre önce formasna kavuan isimler de bulunuyor.

Abdülkadir Ömür, Kenan Karaman, Emre Akbaba ve Hasan Ali Kaldrm uzun süre sonra sahalara geri dönen isimler arasnda bulunuyor. Tedavisi süren Dorukhan Toközün de yaknda Beiktan kadrosunda yer almas bekleniyor.

Trabzonsporun UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Yunanistan temsilcisi AEK ile oynad maçta sakatlanan genç oyuncusu Abdülkadir Ömür 12 Eylülde menisküs ameliyat olmutu. Abdülkadir, sakatlnn ardndan ilk kez 29 Martta çaykur Rizespor ile oynanan maçn son 2 dakikasnda oyuna girdi ve sahalara döndü.

Alman ekibi Fortuna Düsseldorf formas giyen Kenan Karaman da geçirdii ar zatürre sebebiyle formasndan 4 ay uzak kald. Fortuna Düsseldorfun, 19 Ekimde Mainz ile oynad maçtan sonra zatürre tehisi konan Kenan, 22 ubatta oynanan Freiburg karlamasyla takmndaki yerini ald.

Fenerbahçenin sezon ba kampnda Bayern Münih ile oynad maçta sakatlanan ve sahalardan uzun süre ayr kalan Hasan Ali Kaldrm, forma giymeye baladktan sonra bir kez daha sakatlanmt. Hasan Ali, sar-lacivertli ekipteki eski form durumunu yakalamaya çalyor.

Geçtiimiz sezon iki ar sakatlk yaayan Galatasarayl Emre Akbaba ise Süper Ligde 253 gün formasndan ayr kald. Emre, sar-krmzl ekibin 19 Ocakta Yukatel Denizlispor ile oynad maçta sahadaki yerini ald.

Beiktan genç futbolcusu Dorukhan Toköz de siyah-beyazl takmn 6 Ekimde Aytemiz Alanyaspor ile oynad maçta sakatlanmt. Sa dizinde patella (diz kapa) çkna bal olarak diz kapanda kkrdak kopmas tespit edilen ve ameliyat edilen Dorukhan, Beiktata bireysel çalmalarna devam ediyor. Dorukhann yaknda sahalara dönmesi bekleniyor.

Ana Sayfaya Git