Minderin sultanları

Diyarbakır Spor Lisesi'nde yaklaşık 5 ay önce kurulan Diyarbakır'ın ilk kadın güreş takımı, 5 aylık antrenmanla Sivas'ta katıldıkları turnuvada 2 ikincilik, 2 beşincilik ve 1 yedincilik elde etti. Genç kızlar şampiyonada takım halinde üçüncü oldu.

Haberler 26.02.2020 - 11:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Spor Lisesinde tüm zorluklara ramen ilk kadn güre takm kuruldu. Eski Avrupa ampiyonu milli güreçi antrenörler brahim Yorulmaz, Mehmet Mami Epsoylu ve Serdar Dayan öncülüünde kurulan ilk kadn güre takm 5 aylk antrenmanla Türkiyede iki final çkard. En son 13-16 ubat arasnda Sivasta düzenlenen turnuvaya 5 kiilik takmla katlan Diyarbakrn kadn güreçileri, 2 ikincilik, 2 beincilik, 1 yedincilik elde edilerek takm halinde üçüncü oldu. Takmn yeni hedefi 16 Martta milli takm seçmelerine katlmak ayrca Avrupa ve olimpiyatlarda Diyarbakr ile Türkiyeye baarl bir ekilde temsil etmek.

Gürete kzn ne ii var deniyordu

Kadn güre takm antrenörü brahim Yorulmaz, Biz Diyarbakrda güre camiasnda ilki baardk. lk be aylk çalma ile Türkiyede iki final çkardk, bu çok büyük bir baar. Bu da bize unu gösteriyor; bizim burada Diyarbakrdaki çocuklar sporda yetenekli. Bizim sadece onlarn önünü açmamz lazm. Sa olsunlar hem Serdar hocamz hem Mami hocamz olsun, gecemiz, gündüzümüz yok. çocuklar rahatszlanyor, hastalanyor biz 24 saat çocuklarmzn hizmetindeyiz. Martn 17sinde milli takm seçmesine gideceiz. En aznda 4, 5 çocuumuzun milli takma gideceine ben can gönülden inanyorum. Bu ekilde çalmaya devam edersek seneye bu çocuklar Diyarbakr ulusal ve uluslararas alanda iyi bir ekilde temsil edecek. Biz 5 kiiyle genç a takmyla katldk. 5i de derece yapt. 2 beinci, 2 ikinci, 1 yedinci olmak üzere, takm halinde de üçüncü olduk. u anda çocuklarmz isteyen kulüpler var il dndan, göndermiyoruz. lk bata Diyarbakrn adn duyuracaz, güzel bir ekilde temsil edeceiz. Ondan sonra nasip olursa çocuklar göndereceiz. Aileler baar beklemiyordu. Biz hatta Sivasa giderken bile sorunlar yayorduk. Ailesi çocuu göndermek istemiyordu. Problemler oluyordu. Gürete kzn ne ii var diyordu. Spordan uzak kalmasnlar, buradaki çocuklarn özellikle spora yetenekleri var dedi.

Ailem ilk bata izin vermedi

Genç güreçi Mensure Teyfun ise 5 aydr güree baladn, ilk gittii müsabakada hocalarnn sayesinde Türkiye 2ncisi olduunu söyledi. Teyfun, 16 Martta Tekirda çorluda milli takm seçmeleri var, orada da derece alp milli takma gitmek istiyorum. Ailem ilk bata izin vermedi. Kz güreçi mi olur diyorlard. imdi ise kazandm ve iyi ki gitmisin diyorlar, hocalarma çok teekkür ettiler. Hedefim ilk önce milli takma girmek, sonra Avrupa, dünya ampiyonalar ve olimpiyatlara katlmak diye konutu.

Diyarbakr uluslararas müsabakalarda temsil edeceiz

Güreçi Melike Közgün ise 5 aylk bir antrenmandan sonra çok iyi bir yol kat ettiklerini kaydetti. Közgün, Diyarbakrda il ampiyonas oldu, çok güzel sonuçlar elde ettik. Sivasa okullar aras Türkiye ampiyonasna gittik. Türkiye beinciliimiz var. 2 ikinciliimiz var. Ben Türkiye ikincisi oldum. Milli takmdan sonra Avrupa ampiyonu, dünya ampiyonas ve olimpiyatlar hedefliyoruz. Diyarbakr ulusal ve uluslararas müsabakalarda en iyi ekilde temsil etmeyi düünüyoruz eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git