Mircea Lucescu imzayı attı

A Milli Takımı'nın yeni teknik direktörü Mircea Lucescu için imza töreni düzenlendi. Lucescu Milli Takım'ı bırakma kararı alan Arda Turan'la görüşeceğini açıkladı. Öte yandan Rumen hoca, "Umarım Fatih Terim, Galatasaray'ın başına geçer" dedi.

Haberler 05.08.2017 - 09:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TFF Bakan Yldrm Demirörenin katld ve yönetim kurulu üyelerinin de takip ettii törende, tecrübeli teknik adamla 2+1 yllk sözleme imzaland.

Toplantda konuan Demirören, hizmetlerinden dolay Fatih Terim ve ekibine teekkür ederek, unlar kaydetti:

Kariyerinde 35 kupa bulunan bir hocayla burada olmak benim ve yönetim kurulumu onurlandryor. Ksmet bugüneymi. Biz hocamzla 10 sene önce çalacaktk. Bugüne denk geldi. Önümüzdeki 4 maç ve 2 senelik zamanda bizimle beraber olmay kabul ettii için dostum Lucescuya çok teekkür ediyorum. Kendisiyle benim temasm 31 Temmuz öleden sonra olmutur. çaramba günü de bir araya gelerek anlamay salamtk. Hocamz tartmaya gerek yok. Yayla, kariyeri ve karakteriyle Türkiyede 10 yldr her sene gelmesi için uralan bir kii. Ben tekrar kendisine teekkür ediyorum. Yeni çktmz yolda baarlar diliyorum.

Mircea Lucescu da Türkiyede daha önce Galatasaray ve Beikta ile önemli baarlar yaadn hatrlatarak, daha sonra Ukrayna ve Rusyada geçen kariyeri hakknda bilgi verdi.

Türkiyeden daha önce TFFnin 2, Beikta ve Galatasarayn da birer kez kendisiyle temasa geçtiini anlatan Lucescu, Sonunda buradayz. dedi.

Rusya ekibi Zenitten ayrldktan sonra geleceiyle ilgili bir süre düünme karar aldn aktaran Rumen teknik adam, A Milli Takmn bana geçmesiyle ilgili süreci öyle anlatt:

1,5 ay düündükten sonra evde duramayacama, çalmaya devam etmem gerektiine karar verdim. Bu artlarda ilk olarak Galatasaray benimle temasa geçti. Östersundsa elenmelerinin ardndan kulübe yardmc olmam için benimle temasa geçtiler. Bakan yardmcsyla görütüm ve bana futbol direktörü olma teklifini sundu. Kabul ya da reddetmedim, sadece bir hafta sonra konumamz gerektiini söyledim. Benim alacam pozisyonda, kendinizi teknik direktör yerine koyduunuzda üzerinizde büyük bir bask olacaktr. O yüzden böyle bir çalma ortamnn uygun olmayacan düündüm. Galatasarayl yöneticiler tekrar Bükree geldi, bu pozisyonda çalmayacam kendilerine ilettim.

Mircea Lucescu, 31 Temmuzda TFF Bakan Yldrm Demirören ile bir telefon görümesi yaptklarn dile getirerek, sözlerini öyle sürdürdü:

Kendisi bana A Milli Futbol Takmnn teknik direktörü olma frsatn sundu. 1 Austosta Galatasaray Bakan ve bakan yardmcs tekrar Bükree geldi. Onlara, bana bir teknik direktörlük teklifi yapldn ve scak baktm söyledim. Milli takmn bana geçmek için sayn bakanla bir görüme yapacamz söyledim. Galatasarayl yöneticilerle dostça ayrldk, sonraki gün sayn bakan ve Ali Dürüst ile görütük. Onlar da teklifi ilettiler. Sayn bakan ile Beiktata, Ali Dürüst ile de Galatasarayda çalma frsat bulmutuk. Sportif açdan çok zor bir durumda olmanza ramen böyle bir teklifi kabul ettim. Baka anlamlar çkartlmamas için detayl anlattm.

A Milli Takmn bana geçme karar almasnda Türkiye ve taraftarlara olan sevgisinin de etkili olduunu vurgulayan Rumen teknik adam, Bu görevdeyken Beikta ve Galatasaray taraftarlar yanmda olacaklar. Fenerbahçe taraftarlarnn da bana destek vereceine inanyorum. Böyle söyleyerek kimseyi kzdrmam oluyorum. Türkiyenin uluslararas imaj ve Türk futbolu için önemli bir görevdeyim. deerlendirmesinde bulundu.

GALATASARAYIN TEKLF

Galatasaraydan ald teklifle ilgili de konuan Lucescu, Östersunds maçlarndan sonra Galatasaray Bakan Yardmcs ile görütüm. Kendisi bana Futbol Direktörü olmam için teklifte bulundu. O teklifi reddetmediim gibi kabul de etmedim. Sadece bir hafta süre istedim. 31 Temmuzda Sayn Bakan ile telefonda görümem oldu ve teknik direktörlük için teklif aldm. 1 Austosta Galatasaray Bakan ve yetkililer, Bükree geldiler ancak ben kariyerime teknik direktör olarak devam etmem gerektiini düündüüm için o teklifi kabul etmedim. ifadelerini kulland.

UMARIM TERM, GALATASARAYIN BAINA GEçER

Mircea Lucescu, konumasnda Fatih Terime de teekkür ederek, Birbirimizi takip ediyoruz. Terim Galatasaraydan ayrld, Galatasarayn bana geçtim. imdi milli takmdan ayrld, milli takmn bana geçiyorum. 2000 ylndan beri tanyoruz, zaman zaman da karlatk. yi bir dostluumuz var, ona çok büyük sevgi besliyorum. Umarm bir gün Galatasarayn bana geçer, tekrar Galatasarayn teknik direktörü olur. Bu milli takm oluturan kii olduu için de kendisine teekkür ediyorum. diye konutu.

ARDA TURAN AçIKLAMASI

Milli takm braktn açklayan Arda Turanla ilgili düüncelerinin sorulmas üzerine Lucescu, Arda Turann ac çektiini anlayabiliyorum. Milli takmn ona, onun da milli takma ihtiyac var. Görümemiz sonunda bir orta nokta bulmay umuyorum. dedi.

Görevinin, tüm oyuncular, ülkelerine kar sorumluluklar bulunduuna ikna etmek olduunu vurgulayan Rumen teknik adam, Ne zaman görev verirsek ilerine tam anlamyla konsantre olmalarna çalacaz. Arda Turan ile tabii ki görüeceim ve ona telefon açacam. diye konutu.

Türk Milli Takmn daha önce de takip ettiini anlatan tecrübeli çaltrc, Avrupa ampiyonasnn ardndan baz oyuncularn tekrar çarlmadn, bazlaryla sorunlar yaandn biliyorum. Yine yurt dnda forma giyen ve yeterince forma ans bulamayan oyuncularn sorunlar var. Bu süreçte tüm oyuncularla, hocalaryla en ksa zamanda görümek istiyorum. Romanya Milli Takmnda da yaanan sorunlar bunlar. imdi hemen önümüzdeki maça hazrlanmal ve yolumuza 3 puanla devam etmeliyiz. ifadelerini kulland.

KIZDIRAN SORU

mza töreni srasnda bir basn mensubunun, Lucescunun alzaymr hastas olduu eklinde basna yansyan haberi hatrlatarak soru sormak istemesi, gerginlie neden oldu.

Soru esnasnda araya giren Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Bakan Yldrm Demirören, Basn toplantsnda böyle soru sorulmaz. Ayp. Herkesin merak ettiini deil, kendi merak ettiinizi soruyorsunuz. sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Basn mensubunun, bunu ilk olarak sahibi olduu bir gazetenin spor müdürünün yazdn söylemesi üzerine de Demirören, Kimin yazdn çok iyi biliyorum. O da hata yapm. Artk gerçek delillere dayanan habercilie gelmek lazm. dedi.

Bu srada Lucescu, soruyu yönelten basn mensubuna yönelik, Kaç yandasnz? Birlikte yan yana duralm ve fotoraf çektirelim istersen. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git