Mircea Lucescu: “Sadece aptallar fikirlerini değiştirmezler”

A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Oğuzhan’ı kadroya çağırmasıyla ilgili olarak “Sadece aptallar kararlarını değiştirmezler” dedi. Takımlarda çok fazla Türk oyuncu olmadığını ifade eden Luce, Arda Turan’ın da ikinci bir şansı hak ettiğini söyledi.

Haberler 30.08.2017 - 09:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ukrayna ve Hrvatistan ile karlaacak olan A Milli Takm, Rivada Hasan Doan Kamp ve Eitim Tesislerinde topland. Teknik Direktör Mircea Lucescu, düzenlenen basn toplantsnda sorular yantlad. Ouzhan Özyakup kararyla ilgili olarak sorulan soruyu yantlayan Lucescu, lk olarak bu benimle Ouzhann arasnda olan bir durum. Kendisine telefon ettim. Sadece aptallar fikirlerini deitirmez. Bizim ikinci maçmzda hakemler deiti. Pazar gününden önce futbolcu listesi verdik. Gördüüm 3 maçta Beikta kaptan olarak çok formda görmedim. En son maçn izleyince daha farkl düüncelere sahip oldum. Türk oyuncular son gördüünüz maçta, son haftakilerden önce düündükten sonra ona telefon ettim ve durumu izah ettim. Bu saatten sonra sana bal, ben seni buradaki ekipte görmek istiyorum dedi. Aramzda hiçbir sorun yok. Profesyonel bir durum. Önemli olan hayatta hata yaptnz zaman hatay tekrar etmemek ve hatann olumamas için gereken önlemi almak açklamasnda bulundu.

Takmlarda fazla Türk oyuncu yok

Süper Ligdeki takmlarda oynayan Türk oyuncu saysnn az olmas konusunda açklamada bulunan Mircea Lucescu, yabanc saysyla ilgili olarak, Bu konuda tartp görümek lazm. Her ekipte oynayan Türk ve yabanc saysna baktnz zaman 2, 3 tane Türk oyuncu, en fazla 4 Türk oyuncu var. Baz olaylar zorluk derecesini yükseltiyor. Seçim yapmakta zorlanyorsunuz. Biliyoruz ki en iyileri Avrupada. Birçok maçta bu ekilde kurabiliyorsunuz milli takm. Ukraynaya baktnz zaman Shakhtar arlkl bir kadrolar var. 3 günde dünyann her yerinden oyuncular toplayp homojen bir yap oluturmak çok kolay bir durum deil. 2 önemli maçmz var. Ben en iyi Türk oyuncular almaya karar verdim. Sadece oyun dnda tecrübeleri de çok önemli. Maç sadece sahada oynamyorsunuz. Karlamaya hazrlanmak da çok önemli. Bu konuda tecrübeli oyuncular bana çok yardmc olacaklardr. Gelecekte ne yapabiliriz buna bakacaz. 2002-2004 arasndaki milli takma bakarsak, bir tek ekibin oynam olduu bir ekibe dayal bir milli takmd. Milli takmda 8 tane Galatasarayl oyuncu vard o dönemde ifadelerini kulland.

En iyi ve en hazr isimleri kadroya aldm

çok önemli 2 maça çkacaklarnn altn çizen deneyimli teknik adam, En iyi Türk oyuncular kadroya aldm. En hazr isimlerle, en tecrübeli oyuncularla, bu gruba en çok ruhlarn verebilecek, takm motive edebilecek isimlerle çkacaz bu maçlara. Bu maçlar çok gençlerle oynayamazsnz. Bu nedenle bu yapdaki isimlere ihtiyacm vard. Bir sonraki maça 5, 6 oyuncu deitirebiliriz. Bunu da futbolcular biliyor. Oyuncular arasnda imaj ve tecrübe olarak fark olabilir ama deer olarak ayn seviyedeler. Bu nedenle hepsini motive edip Türk futbolunun tekniine uygun olarak, sahadaki savaa uygun olarak bir motivasyon vermek lazm. çok organize bir ekibe kar oynayacaz. Birçok oyuncusunu tanyorum. Fizik olarak daha hazr durumdalar. Bir önceki maçta bizden 7 kilometre daha fazla kotular. Bu nedenle bo alan brakmamalyz. Teknik ve tecrübeyle Ukraynay alt edebileceimizi düünüyorum. Unutmayalm ki Ukrayna bu grupta dier rakiplerden daha fazla oyun kontrolünü elinde tutan bir ekip. yi oyuncular var. Onlarla birlikte bir geçmie sahibim. Bana kar kazanmak için ellerinden geleni yapacaklardr. Eski örencilerime kar kazanmak için daha fazlasn vereceime eminim diye konutu.

Ukrayna çok önemli bir takm ama unutmasnlar, karlarnda Türkiye var

Ukrayna maçna hazrlanmann kendileri için çok önemli olduunu dile getiren Lucescu, Bu maçn sonucunun bizi üzmemesi lazm. Benim bu konuda hiçbir problemim yok. Bizim baz avantajlarmz var. Onlar bizi tanmyor, biz onlar tanyoruz. Oyunu kontrol etmeye dayal sistemde oynuyorlar. Rakibi çkmaya tahrik edip arkada bo alan bularak süratli oyuncularla pozisyona girmek istiyorlar. çok önemli isimlere sahipler. Birçok yldz oyuncular var ve dier isimler de onlar tamamlyor. Ukrayna çok iyi bir takm olabilir ama karlarnda Türkiye var. Kaliteli isimlerimizle öne çkacaz. Siz de biliyorsunuz ki sonuçlar bazen istediiniz gibi olmayabilir. Bir anlk hata, bir anlk dikkatsizlik ya da hakem hatas sonuca etki edebilir ama biz bu maç kazanmak için her eyi yapacaz. Tabii bunu atlla ve dikkatle yapacaz. Ukrayna bu konuda daha ansl. 40 bin seyircileri olacak. Rusyada olmak istiyorlar. Ama biz de orada olmak istiyoruz dedi.

Arda Turan ikinci bir ans hak ediyor

Arda Turann gazeteci Bilal Mee ile yaad tartmayla ilgili olarak da konuan Mircea Lucescu, Ben herkesin 1 ans daha olmas gerektiine inanyorum. Hemen cezalandrmamak lazm. Eminim ki kendisi de üzgündür. Ben onunla konutuum zaman, Ben Türküm. Kalbim burada dedi. Türk futbolunun Dünya Kupas için çkt yolculukta o da bizimle birlikte. Hazr m deil mi ona bakacaz ama bu farkl bir durum. Ancak basnla olan ilikisinde umut ediyorum ki siz de yardmc olacaksnz. Genç bir arkadan bir anda kendisini kaybedip sinirlendiini daha önce de görmüsünüzdür. Türk futboluna verdii emeklerin karl olarak affedilmeyi hak ediyordur. Eer bu devam ederse farkl bir ey. Ben insanlar bu ekilde yarglarm ve tekrar geri dönme ansnn olmas gerektiine inanyorum. Geçtiimiz olayla ilgili kendisi de çok üzgün. Belki basn önünde bir ey söylemedi ama ben anlyorum diyerek sözlerini noktalad.

Ana Sayfaya Git