Molla Toprak vefat etti!

Bölgenin saygın âlim ve kanaat önderlerinden Molla Sadullah Toprak, virüs nedeniyle vefat etti. Toprak, dedesi İsmail Fakirullah Hazretlerinin makamının yanına defnedildi.

Haberler 10.12.2020 - 00:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirtin yetitirdii alimlerden molla Sadullah Toprak (89), korona virüs nedeni ile hayatn kaybetti.

Koronava virüs nedeniyle tedavi gördüü Siirt Eitim ve Aratrma Hastanesinde sabaha kar vefat eden bölgenin saygn lim ve kanaat önderlerinden Molla Sadullah Toprak (89) son yolculuuna uurland.

Molla Sadullah Toprakn cenaze merasimine ehir içi ve dndan yüzlerce seveni katld. Yaknlar tarafndan hastane morgundan alnan Molla Toprakn cenazesi, son nefesine kadar hatiplik yapt Tillodaki Ulu Camiine getirildi.

CENAZE TOPRAA VERLD

Öle namazna müteakip klnan cenaze namaznn ardndan Molla Toprakn naa, dedesi smail Fakirullah Hazretlerinin makamnn yannda bulunan dier torunlar gibi deerli zatlarn da kabrinin bulunduu mezarlkta defnedildi. Cenaze namazna; Siirt l Müftüsü Vehap Kapcolu, siyasi parti yöneticileri, STK temsilcileri ve yüzlerce vatanda katld.

MOLLA TOPRAK KMDR

Bölgenin etkin sima ve limlerinden olan Molla Abdulaziz Toprakn oludur. 1931 ylnda Siirtin Tillo ilçesinde dünyaya gelen Toprak, medrese eitimine küçük yalarda babasnn yannda balamtr.

Dini ve fenni ilimlerde ihtisas sahibi olan Toprak, dedesinin adn tayan smail Fakirullah Medresesinde binlerce talebe yetitirmi ve topluma yüzlere lim kazandrmtr.

Dedesi smail Fakirullah Hazretlerine ait eserleri kendi evinde muhafaza eden Toprak, ömrünün son anna kadar gelen ziyaretçileri arlam ve bu eserlerin tannmasnda büyük katk salamtr.

Alim olmasnn yannda bölgenin kanat önderlerinden olan toprak, irad vazifesini üslenmi ve vefatna kadar ilme bir talebe gibi devam etmitir.

Yllarca dedesinin de imamlk yapt camide hatiplik görevini sürdüren Toprak, hastal nedeniyle tedavi gördüü Siirt Eitim ve Aratrma Hastanesinde vefat etti.

Ana Sayfaya Git