‘Muş Olimpiyatları’ tanıtım toplantısı

Muş Valisi Doç. Dr. İlker Gündüzöz, 21-25 Nisan tarihleri arasında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinasyonunda yapılacak olan ‘Muş Olimpiyatları’ tanıtım toplantısına katıldı.

Haberler 18.04.2019 - 11:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gençlik Merkezi çok Amaçl Spor Salonunda yaplan tantm toplantsnda, Haydi Mu Spora sloganyla yaplacak olan Mu Olimpiyatlarnn faaliyetleri anlatld. 21 farkl branta spor etkinliklerinin yaplacan belirten Mu Valisi Doç. Dr. lker Gündüzöz, Muta spora dikkat çekmek için yaplacak etkinliklere Mu Olimpiyatlar adn verdiklerini söyledi.

SPORTF FAALYETLER

21-25 Nisan tarihlerinde yaplacak faaliyetlerde, olimpiyat ruhuna en yakn sportif etkinliklerin bir arada olacan belirten Vali Gündüzöz, Bugün burada Haydi Mu Spora sloganyla, Mu Olimpiyatlar ad altnda düzenleyeceimiz ve yaklak bir hafta sürecek 21-25 Nisan tarihleri arasnda valiliimizle yürütülecek sportif etkinlikleri tantmak ve nelerin yaplacan ortaya koymak, sporun önemini bir farkndalk toplants ile duyurmak için bir araya gelmi bulunuyoruz. Nüfusumuzun önemli bir bölümü gençtir. Bizim aslnda bir zenginliimizdir.

Tabi bu zenginlik kadar bize yüklenen, devlete yüklenen bir sorumluluktur genç nüfus. Spor sadece çocuk ve gençlerin yapmas gereken deil. Hayat boyu nüfusun her alannda spor yaplmasnda fayda var. Aslnda bugün dünyada ve gelimi ülkelerde yaanan pek çok salk sorunu; hareketsizlikten ve sportif aktivite eksikliinden kaynaklanan durumdur. Bugün kii bana milli geliri çok yükseklerde olan ülkeler pek çok baka sorunlarla kar karyadr.

NÜFUSUN GENç OLMASI

Nüfusunun belki her üç kiiden birisi obez olan, obezite hastalna yakalanm bir topluma sahip gelimi ülkeler var. Kii bana milli geliri elli bin dolar, yüz bin dolar olmas kendi bana bir ey ifade etmiyor. Salksz bir toplum ve yine aile hayat, ahlak, sosyal yaamn bozulmasnn olduu toplumlarda kii bana düen mili geliri ne olursa olsun hiç anlam yok. Dolaysyla aslnda spor sosyal hayat da disipline eden, zaman düzgün kullanmay, büyüklerine sayg duymay ön gören bir disiplindir. Sporcu insan, düzenli insandr. leride inallah Mutan çok daha fazla sporcu yetimi olur ve Mu sporcularyla anlr. Profesyonel sporcularn yannda da sporu bir hayat felsefesi haline getiren amatör ruhla yaamasn, en azndan yürüyü yapan bir Mulu profili ileride inallah çkar ve bu obezite, ar kilo sorunu da memleketimizden çkar dedi.

Vali Gündüzöz, konumasnn ardndan Gençlik ve Spor l Müdürü Emrullah Güler ile birlikte sporculara spor malzemesi datmn gerçekletirdi.

Ana Sayfaya Git