Muhsin Ertuğral, Milli Takım Uluslararası Teknik Danışmanı oldu

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Muhsin Ertuğral'ın, Milli Takım Uluslararası Teknik Danışmanı olarak göreve başladığını bildirdi. Federasyondan yapılan açıklamada, "Ertuğral, futboldaki 29 yıllık tecrübesiyle Avrupa ve Dünya futbolundaki teknik trendleri ve gelişmeleri takip ederek, bu alandaki yeniliklerin Türk futboluna uyarlanması ve Türk futbolunun gelişimi üzerine çalışmalar yapacak.

Haberler 05.03.2020 - 12:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

15 Eylül 1959 tarihinde stanbulda dodu. Oyunculuk kariyerinde Union Solingen, Antalyaspor, Eskiehirspor ve VFL Sindelfingen takmlarnda forma giyen Ertural, srasyla Köln Spor Akademisi ve Köln Teknik Akademisinden mezun oldu. UEFA Pro Lisans antrenörlük belgesi sahibi olan ve üç yabanc dil bilen çaltrc, ayn zamanda FIFA Teknik çalma Grubunun da aktif bir üyesi.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti Milli Takmndaki göreviyle teknik direktörlüe balayan Ertural, daha sonra Trabzonsporda Ylmaz Vuraln yardmcln yapt. Türkiyede Sivasspor, Güney Afrikada Kaizer Chiefs, Ajax Cape Town Golden Arrows, Black Aces, Orlando Pirates, Tunusta Club Africain, Avusturyada SV Mattersburg, Msrda Ismaily, BAEde Bani Yas takmlarn çaltrd. Ertural ayrca, çeitli TV kanallarnda Dünya Kupas teknik analisti ve yorumcu olarak görev ald.

Ana Sayfaya Git