Muş, olimpiyat adaylığına Erzurum'a ortak olmak istiyor

MUŞ Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Erzurum’un 2026 Kış Olimpiyatları'na aday olduğu sözlerini hatırlatarak olimpiyatların bir ayağının da Muş’ta olmasını istedi.

Haberler 17.04.2017 - 10:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Muta görev yapan basn mensuplaryla birlikte 2 bin 645 rakml Kurtik Dana çkan Mu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fethi Ahmet Polat, Bölgede Nisan ay olmasna ramen 12-15 metrelik kar olduunu ve yaplabilecek tesislerle Muta Nisan ve Mays aylarnda da kayak sporunun yaplabilecei söyledi. Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann Erzurum ziyaretinde 2026 K Olimpiyatlarna aday olacann müjdesini verdiini hatrlatan Rektör Prof.Dr. Polat, öyle dedi:

Cumhurbakanmz Erzurumun 2026 K Olimpiyatlarna aday olduunu Erzincan ve Karsnda söz konusu olimpiyatlarda tarihi ehirler olarak ilev görebileceini ifade etti. Mu halk olarak bizde bu olimpiyatlara dahil edilmesini arzu ediyoruz. Üniversite olarak bizlerinde çeitli çalmalar var. Hocalarmzla bir araya geleceiz, rapor halinde hem Cumhurbakanlna hem Babakanla hem de Gençlik ve Spor Bakanlna sunacaz. çünkü burada BESYO açld, 80 dönüm üzerinde büyük bir spor tesisi inaatmz bahar ay itibariyle projesi tamamland ve ihale aamasna geçtik, dolaysyla burada çok büyük imkanlar olacak, ayn ekilde üniversitemizin 5 kilometrelik tekerlekli kayak için, kn da normal kayak için korunakl bir alan yapyoruz. Bu da kayak severlerin imkanna açlacak. Güzeltepedeki kayak merkezimizde daha aktif bir ekilde kullanlabilecek. kinci bir destinasyon olarak da Kurtik Kayak Merkezinin mutlaka faaliyete geçilmesini arzu ediyoruz. 2026 k olimpiyatlar için planlamaya eer buras da dahil edilirse ksa süre içerisinde oteller, telesiyejler yaplr, imkanlar ksa süre içerisinde buraya getirilir. Kent merkezine 10 dakika olan bölgede u an 12 metre civarnda bir kar var, sanyorum bu Türkiyenin baka bir yerinde yoktur ve kar kalitesi de Türkiyedeki sayl kalitelerden arasndadr.

Mua kayak merkezi için gelecek misafirlerin rahatlkla burada arlanabilir ve son derece güvenli bir yer olduunu sözlerine ekleyen Rektör Prof.Dr. Polat öyle dedi:

Buraya gelenlerin hiçbir tedirginlii olmayacak. Üniversitenin de destei arkasnda olduu için bu sporu rahatlkla yapabilecekler. Nisan ay ve Mays ay içerisinde de Kurtik danda kayak yaplabilecek bir imkan var. Muun en önemli özelliklerinden birisi kayak sporu açsndan u, bir defa Türkiyenin NATO standartlarnda bir havalimanna sahip, Türkiyenin her yerinden buraya seferler var. Ankara, stanbul, zmir, Bursa. Bu seferlerle çok rahat bir ekilde Mua ulalabilir. Havalimanyla Mu aras mesafe 15 kilometredir, dolaysyla bu da ciddi anlamda rahat bir ekilde kayak merkezlerine ulam imkan salamaktadr. Öte yandan yln 4 ay profesyonel 6 ay da amatör müsabakalar yaplabilecek bir ekilde kayak alanlarmz mevcuttur.

Ana Sayfaya Git