Muşlu atlet kızlar, Türkiye'yi temsil edecek

MUŞ'un Korkut ilçesine bağlı Altınova beldesinde oturan Derya Konur (18) ile Malazgirt ilçesine bağlı Adaksu köyünde yaşayan Berfin Barışer (16), atletizmde Avrupa ve Dünya şampiyonalarında ülkemizi temsil edecek. İki atlet, Erzurum'da Yüksek İrtifa Kampı'na katılacak.

Haberler 04.06.2018 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Korkut ilçesine bal Altnova ilçesinde oturan Mu Alparslan Üniversitesi Beden Eitimi Bölümü 1inci snf örencisi Derya Konur, ilkokul 5inci snfta beden eitimi öretmeni tarafndan kefedildi. Alt yldr profesyonel olarak spor yapan Konur, Türkiye, Balkan ve Avrupa derecelerine sahip. 2016 ylnda Srbistanda Balkan 2ncisi, 2017de Bursada 3000 metre engelli kouda Türkiye rekoru kran ve geçen hafta Mersinde olimpik yarta dünya gençler barajn geçen Derya Konur, Temmuz aynda Finlandiyada yaplacak Dünya Gençler ampiyonasnda Türkiyeyi temsil edecek. Konurun tek hedefi, memleketine dünya birincisi olarak dönmek.

2 BN METRE ENGELL KOUSU

Malazgirt lçesi Adaksu köyünde oturan, 2 bin metre engelli kouda Türkiye birincisi olan Berfin Barer de atletizme ilkokulda baladn söyledi. 2016 ylnda Dünya 2ncilii, Macaristanda Avrupa 5incilii ve Türkiye birincilikleri bulunan Barer, 1-2 Temmuzda Balkan ampiyonasna katlacak. Fenerbahçe Spor Kulübü adna ter dökecek Barer, 5-8 Temmuzda da Macaristandaki Avrupa ampiyonasnda yaracak.

1 AYLIK KAMP çALIMASI

Yüksek rtifa Kamp için Erzurum Palandöken Yaylasnda 1 aylk kampa katlacaklarn söyleyen antrenör Özkan Yurtta, kzlarn çok sayda derecesi olduunu belirterek unlar söyledi:

Kzlar, köyde koarak bu spora balam. Avrupa, Balkan ve Dünya ampiyonalarnda dereceleri var. Derya, 10-15 Temmuzda Finlandiyada yaplacak olan Dünya Gençler ampiyonasnda, Berfin ise 5-8 Temmuzda Macaristandaki Avrupa ampiyonasnda yaracak. Muun köyünden Avrupa ve Dünya ampiyonalarnda ülkemizi temsil etmeleri gurur verici. Her ikisinin de ampiyon olarak ülkemize döneceklerine inanyorum.

Ana Sayfaya Git