Muş'ta ata sporu okçuluğa ilgi

MUŞ'ta, unutulmaya yüz tutan okçuluğun yeniden canlandırılmasına destek olan Muş Okçular ve Atıcılar Kulübü Başkanı Sabahattin Akış, gençleri ata sporuna teşvik ediyor. Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) ve Kredi Yurtlar Kurumu'ndaki (KYK) öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği okçuluk kursuna, şimdiye kadar 170 kişi kayıt yaptırdı.

Haberler 28.03.2018 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mu Okçular ve Atclar Kulübü Bakan Ak, gençlerin, yaklak 10 ay önce kurulan kulübe gösterdii ilginin sevindirici olduunu söyledi. Kursta eitmenlik de yapan Ak, 30 kursiyerle baladklar çalmalar 170 kiiyle sürdürdüklerini belirtti.

Amaçlarnn, gençleri kötü alkanlklardan uzaklatrmak ve ata sporu okçulukla ilgilenmelerini salamak olduunu kaydeden Bakan Ak, Gençlere, ecdadmza ait olan bu sporu aktarmak istiyorum. Kursiyerlerimizin içerisinde bata KYKda kalan üniversiteli örencilerimiz olmak üzere birçok genç katlmakta. Buradaki amacmz, hem gençlere kötü yollarda kahvelerde olmasn önlemek hem de kendimize ait spor dallaryla iç içe tutmaktr.

Elimizden geldiince daha da ileri götürmek için gayret sarf ediyoruz. Bunun yannda, u anda Ankarada düzenlenecek KYKlar aras yarmalara hazrlanan genç kardelerimiz mevcut. Bunun yan sra ileriki yarmalara katlabilmek için sporcu yetitirmekteyiz. Ksmet olursa bu çalmamz da elimizden geldikçe genç kardelerimize aktarp, onlarn da sonraki arkadalara aktarabilmesi için ve bu ata sporumuzun ölmemesini salamak istiyoruz diye konutu.

MÜ örencilerinden erife Ece Gül ise Muta sosyal aktivite yok denecek kadar az. KYK vastasyla okçuluk kursuyla tantk. çok houmuza gitti, çalmalarmz çok keyifli. Daha yeni olmama ramen çok ey örendik, hocamz bizimle çok ilgileniyor. Hedefimiz, ampiyonluk. Okçulukta hep erkeklerin ad geçiyor. Biraz da kadnlarn ad geçsin, istiyoruz. Güzel yerlere geleceimize inanyorum dedi.

Ana Sayfaya Git