Mustafa Cengiz: Galatasaray ruhunu yitirmeyelim

Galatasaray Kulübü'nün Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda düzenlediği divan kurulu toplantısında sarı kırmızılı kulübün başkanı Mustafa Cengiz üyelere seslendi.

Haberler 14.03.2019 - 11:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cengiz, öyle konutu: Mali konular görümek üzere toplandk ancak baka konular konuuluyor. Asl dinlememiz gereken, müfetti gibi denetlememiz gerek. Benim ve yönetim kurulu üyelerimin burada olmasna neden olan mali konular arkaya atlyor. Burada konuulanlar dikkate alyorum. Yönetim kurulu üyelerimizden biri gittikçe çalma evkimi kaybediyorum dedi. Makam ypratrsanz kendinizi ypratrsnz. Galatasaray ruhunu yitirmeyelim. Onlara asgari saygy gösterelim. Hiçbir bakanma yapmadm. Yarn bakanl braktmzda beni bu duruma düürmesin. Bütün yönetimlerde bulunanlara teekkür ediyorum. Lütfen birbirimize yaklarken dostça yaklaalm. Maalesef bizi göreve getiren önemli konular hiç konuulmuyor. Öncelik mali sorunlar deil, idari sorunlar oldu. Metin Sinan kardeim toplantnn ana maddesi haline geldi. Her çkan konumac bunu konutu. nsanlarn isminin olumsuz anlamda dolamasn istemiyorum.

Köfte tartmalarna ilikin Mustafa Cengiz, Hiç kimseye köfte demedim. Hiçbiriniz köfteye benzemiyorsunuz. Yeter, ayp! Bazen dilim beynimden önümde gidiyor. Bu kötü mü bilmiyorum. Ben orada yediimiz köfteler midemizi trmalar dedim. Ben size demedim. Kendime derim size demem ifadelerini kulland.

KURALLARA UYARSANIZ DEMOKRAS GELR

Metin Aslann olaanüstü genel kurulu yönetirken hata yaptn dile getiren bakan Cengiz, Ya krmz kta duracaz ya da geçeceiz. Kurallara uyarsanz demokrasi geliir. Uymazsanz anari ve kaos olur. Metin Aslan tüzüe uygun davranta bulundu. Mahkemeye verilirse o mahkeme iptal olur ama ben böyle bir ey düünmedim. Metin Aslan kabul ederse önümüzdeki genel kurulu yönetmesi için öneririm dedi.

BU BR VAR OLMA SAVAI

Galatasarayn bir sava verdiini söyleyen Cengiz, Bu bir var olma sava. Beka sava varsa Galatasaray için var. Bu konuya kimse aldrmyor. Biz borsann en deerli irketiyiz. Öz varlklarmz 300e indirdik. lk defa kar ettik. Bütün aleyhimizdeki tezgahlara ramen CAS görümesi kazandk. Klasörlerle savunmalar gönderdik. O hakemler kurulu dorudan bizi men edebilirdi. UEFA bu anlamda bizim nedenimizle yapsal dönüüme girebilir. Bize verdiiniz yetki ile uluslararas platformlarda savunduk diye konutu.

139 KARDEMZ KESNLKLE ÜYE OLACAK

Üyelik bavurusu reddedilen 141 kii hakknda ise Mustafa Cengiz u ifadeleri kulland: 141 üye ilgili ilgili ilk bana geldi, durum bu dedi. mzalar gördüm. Bize ihbarlar geldi dediler. Beiktal, Fenerbahçeli kiiler olduunu, bunun da sosyal medyada görüldüü söylendi. Bunlar A grubu liseli kardelerimiz. Bir ey demedik. Referans olanlarla görütük. Hiçbirinin haberi yok. Disiplin kurulu iini ciddiye alyor. mzalar çok komik, imza deil. 141 kii size evraklarn teslim ediyor. mza sahiplerinin haberi yok. Ben bunlar görünce anlatmayn, kapatn dedim. Divana geldik, bir arkada çkt, bunlar anlatt. Burada hukuki durum var. Biz bunun deifre edilmesini istemedik. Hepsini yok sayalm dedik. Yeniden bavurun dedik, 2 kii bavurdu. çocuklar üye yapmak için yol aradk. Biz iyi niyetle buna çaltk. Amacmz bize göre suçu olmayan çocuklarn üye yaplmas. 139 kardeimiz kesinlikle üye olacak.

Ana Sayfaya Git