Mustafa Cengiz: "Galatasaray'ı asla satmam"

Mustafa Cengiz, Galatasaray Adası ile ilgili, "2003'ten beri adayı neden sormadınız da, benim 4 aylık yönetimimi neredeyse ihanetle suçluyorsunuz. Şundan emin olun, asla Galatasaray'ı satmam, başınızı öne eğmem" dedi.

Haberler 30.09.2018 - 10:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Galatasaray Bakan Mustafa Cengiz, Olaanüstü Genel Kurulda yaplan konumalara cevap vermek için bir kez daha kürsüye çkt. Sedat Doann konumasnn kendisini çok üzdüünü söyleyen Mustafa Cengiz, çok arma gitti. Mondros Mütarekesi dedi. Mustafa Kemale borcumuz yok mu dedi. Benim adm Mustafa, kardeimin ad Kemal. Dedem Filistinde Mustafa Kemalin ordusunda ehit oldu. Mondrosta taraf kim? Vahdettinin paas kim? Ben onu ararm o zaman. Bunlar demeyelim. çok ayp. Cumhuriyetimizin kurucusu, fikirlerimizin ebediyete ulamasn istediim Mustafa Kemal adn. Beni bu duygusal konumaya itmeyecektin. çok ho olmad eklinde konutu.

2 DARBEY AHSEN YAADIM

Riva ve Floryadaki araziler ilgili konuan Cengiz, Riva ve Florya karar verilirken, hiç proje yokken, 5 kii görmüken, hepiniz oyladnz. O dönem ben kiminle konusam, Riva ve Floryaya kar çkt. Aynen Züürt Aa filmindeki gibi. Böyle bel aa vurmayn. Benim hayatmn önemli bir bölümü demokrasi ve insan haklarn savunarak geçti. Ben hayatmda 2 darbeyi, 12 Eylül ve 12 Mart ahsen yemi insanm. Detaya girmiyorum diye konutu.

BU FAZ YÜKÜNDEN KURTULMALIYIZ

Rivada bulunan arazide okul bulunmasnn zorunlu olduunu belirten Cengiz, Niye art? 33 milyon TL faiz bindi. Rivadan dolay. Rivay hzla harekete geçirmeliyiz. Bu faiz yükünden kurtulmalyz. Yoksa 100 milyon TLye yakn faiz öderiz. Bana kzn yetkilerin hepsine hayr deyin ama 3-4 tanesine evet deyin eklinde konutu.

YIL SONUNA KADAR 29 MLYON EUROYA HTYACIMIZ VAR

Ocak ayndan itibaren bugüne kadar 22 milyon TL kara geçtiklerini söyleyen Mustafa Cengiz, Bunlar UEFAya verdiimiz rakamlar. Ödenen kredi 549 milyon TL. Kredi ödememiz 774 milyon TL. Yaplanma yetkisi istedik. 380 milyon TL. 31 Temmuz kur itibaryla kredileri yaplandrmas yaptk. Bunun reklamn yapmadk. Türkiye ekonomisi içinde bulunduu günlerde kim alabilir? Yüzde 24 faizle yaptk. 111 milyon TL karllk yaptk. 4 bankadayd riskimiz, 2ye indirdik. Batt denen Galatasaraya biz bunu saladk. Kime verirler, Galatasaraya verdiler, düzelen mali tablolara verdiler. Taraftarlarn desteine verdiler. Kampanyalara verdiler. Fileyerek de yaplmad. Yüzde 64 ksa vadeli kredileri uzun vadeye çevirdik. Yl sonuna kadar 29 milyon Euroya ihtiyacmz var ifadelerini kulland.

UEFA VE TFF MASADAK TAKIMLAR çNDE EN SORUNLU OLAN SZSNZ DEDLER

Finansal Fair Play kapsamnda baz sözler verdiklerini ifade eden Cengiz, UEFA Finansal Fair Play gerei yaplandrma sözlemesinde söz verdik. Komisyon üyelerine teekkür ederim. Hem TFF hem de UEFA kusura bakmayn dediler. 14 takm içinde en sorunlu sizsiniz dediler. Bize zaman verin dedin dedik. Sizlerin destei ile bunlar atk. Biz de açkças doru yönettik. Yaklak 4 takm bizi ikayet etti. Bizim içimizde de var. Ya 25 milyon Euro nakit koyacaz ya da sermaye art yapacaz. u an nakitim yok. Futbolculardan temiz kad yeni aldm. Eylülü de ödedik. Galatasaray durumu dier takmlara göre çok iyi durumda. Sermaye art yapmam lazm dedi.

ÖDE ÖDE BTMYOR

Projeleri olduunda tekrardan genel kurul yapacaklarn belirten Mustafa Cengiz, Sen sermaye koydun Hasnun Galibi sattn dediler. Kemerburgaza niye koyuyorsunuz dedim. rtifak onun için gerekli. Benim cebimde para yok. UEFAdan 2 yl men yememek için UEFAdan elde ettiimiz gelir yok. 200 milyon TL girdi. Hala öde öde bitmiyor. 2 ylda bitecek gibi deil. Son noktaya kadar götüreceiz. Hasnun Galibin gitmesi yok öyle bir ey. Bunu kullanacam da belli oldu. 3üncü yln sonunda bu yl birden bire pik yaparsam bir daha toplayamam. Okul terki verin. 32 milyon TL faiz yedik. Bana çok kutsal geliyor bu rakamlar. sterseniz hiçbirini vermeyin. Adada irtifak gerek. Olay ecrimisil ile bitirmemek gerek. Sermaye artna koymak satmak demek deil. Siz satmazsanz satlmaz. Benim hiçbir projem yok burada. Projem olduunda tekrar genel kurul yapmak zorundaym eklinde konutu.

GALATASARAYI ASLA SATMAM

Kalamta bulunan tesislerinde kara geçtiklerini söyleyen Cengiz, lk defa kara geçiyoruz. Kalamta da bu böyle. 2003ten beri aday neden sormadnz da, benim 4 aylk yönetimimi neredeyse ihanetle suçluyorsunuz. undan emin olun, asla Galatasaray satmam, banz öne emem. Bundan emin olun dedi.

Ana Sayfaya Git