Mustafa Cengiz'den Dursun Özbek'e yanıt

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, sarı kırmızılıların mart ayı olağan divan kurulu toplantısında kulübün eski başkanlarından Dursun Özbek'in mevcut yönetim ve kendisiyle ilgili kulübün hisse satışları konusu hakkında yaptığı açıklamalar için kürsüye çıktı ve Özbek'e cevap verdi.

Haberler 12.03.2020 - 12:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mustafa Cengiz, konu hakknda u ifadeleri kulland: Kürsüye çkmayacaktm fakat eski bakan öyle bir konuma yapt ki, ok yaadm. 20 Ocak 2018 seçim, 24 Ocak devir teslim. Bugünler arasnda yönetim kurulu toplanyor ve hisseyi bir kurulutan talep ediyor, o kurum reddediyor. Sayn bakan bir yaz ile o rehinleri alyor. Bir baka factoring kuruluuna geçirtiyor. çekler düzenliyor. Bu arada Emlak Konuttan 19 milyon küsürlük ekstra bir teminat alyor ve kaytlarda 16 Ocak olarak görülüyor. Biz kendisinden devir teslim alrken kendisi bu borcun ailesinin rzk olduunu ifade etti. Ancak bizim o tarihlerde bunlar ödememiz mümkün deildi. lk göreve geldiimizde binlerce haciz kapmzda duruyordu. 6 milyon TL haciz. Biz bunlar sizlerin ve taraftarlarn destei ile atk. UEFA kskacna girdik, 140 milyon zarar UEFAda hallettik. 4 yl yaplandrma yaptk. Bu arada bizim paramz yok. Dursun Özbek öyle bir anlatt ki, biz onu tuzaa düürmüüz. Senin elinde hisseler, rehin altndayz. Biz niye anlatk? 5 Austosta yaplandrmay imzaladk. Emlak Konut ile uzun bir süreç yaadk, sa olsun devletimiz bize destek oldu. Hem de 2016da verilen Floryay geri aldk. Floryay aldmz anda Dursun Özbek daha önceki icralar hacze çevirdi. Bunun ac neticesi 124 milyon TL, alacamz birikti. Biz bu paray yalvardk, alamadk. Dursun Özbek ile anlamazsanz bu paray serbest brakmayz dediler. Bizim paramz yoktu, u anda da yok. 124 milyon TLyi direkt çkartp ödeme gücüne sahip deilim.

DURSUN ÖZBEK BZ SIKITIRIYOR

Dursun Özbekin yapt açklamalar hakknda konuan Mustafa Cengiz, Dursun Özbek öyle bir anlatyor ki, kendisini tuzaa düürdüümüzü söylüyor. Evet, satacaksan hisseyi sen sat, biz satmayz dedik. Kendisi satyor bankalar konsersiyumun bilgisi dahilinde. 7 milyon dolar bedeli satacakt, 7 milyon üzeri de kulübe brakacakt. Kendisi satmad çünkü bu para kulübe gelecekti. Biz kuruun hesabn yapyoruz. Bize emanet edileni onurla sürdürmeye çalyoruz. Ben Dursun Özbekin ne rakibi, ne de dümanym. Sayn Dursun Özbek o kadar sktryor ki bizi, evet kulübümüze borç verdin, biz de bunu ödemek zorundayz ama bizi öyle bir sktrdn ki... Ben 144 milyonu ödeyecek durumda deilim. 5 Austosta konan bu haciz ile ilgili böyle bir vaka var, kulübü haczettiniz mi diye hiçbir soru sordunuz mu genel kurul üyeleri? nallah bu geri kalan bakiye de 2,5 milyon Euro, 30 Kasm, iki yl içinde 12 milyon 694 bin Euro ödeyeceiz, bunu ödeyebilmek için de sizin ve taraftarn desteine ihtiyacmz var ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git