Naim Süleymanoğlu son yolculuğuna uğurlandı

OLİMPİYAT ve dünya şampiyonu eski milli halterci Naim Süleymanoğlu son yolculuğuna uğurlandı. Süleymanoğlu için Fatih Camii'nde öğle namazına mateakip cenaze namazı kılındı. Naim Süleymanoğlu'nun cenazesi için camii çevresinde erken saatlerden itibaren tedbir alındı. Sokaklar Naim Süleymanoğlu'nun posterleriyle donatıldı.

Haberler 20.11.2017 - 09:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cenaze törenine çok özel bir isim de katld. Naim Süleymanolunun aktif sporculuunda en büyük rakibi olan Yunan Halterci Valerios Leonidis de oradayd. Leonidis, Naim Süleymanolunun Türk bayrana sarl tabutu öperek saygsn gösterdi. Leonidise, Dünya ampiyonu Milli halterciler Sunay Bulut ve Halil Mutlu elik etti.

BABAKAN YILDIRIM CENAZE TÖRENNE KATILDI

Naim Süleymanolunun bugüne kadar hiçbir sporcunun kramayaca rekorlar krm, bir efsane kahraman sporcu olduunu söyleyen Babakan Binali Yldrm, 46 rekor kran bir sporcumuz. Öyle ki, arlnn üç kat fazlasn bir seferde kaldrarak,eriilemeyecek bir rekoru da krmtr, 80 Milyonun gösünü de kabartmtr. Genç yata kaybettiimiz milli haltercimiz Naim Süleymanoluna Allahtan rahmet diliyorum diye konutu.

DAVUTOLU DA YALNIZ BIRAKMADI

Eski Babakan Ahmet Davutolu da cenazeye katlan isimler arasndayd. Davutolu, Bütün gönül corafyamzn, Bulgaristandaki soydalarmzn ba saolsun. Taziyelerimizi hem ailesine, hem milletimize arz ediyoruz dedi.

DOKTORU DA CENAZEDEYD

Cenaze törenine katlan isimler arasnda Naim Süleymanoluna Karacier Naklini gerçekletiren Prof. Dr. Kamil Yalçn Polat da vard. Polat Naim Süleymanolunun cenaze namaznda ön sralarda saf tuttu.

SÜLEYMANOLU ALESNN ACI GÜNÜ

Naim Süleymanolunun kzlar Esin ve Sezin ile Annesi Hatice Süleymanolu tarifsiz bir ac içindeydi. Hem onlar hem de kardeleri Muharrem ve Rahim Süleymanolu taziyeleri kabul etti.

CHP TEMSLCLER DE KATILDI

Cenazeye siyaset ve spor dünyasndan çok sayda isim katld. CHPyi temsilen Engin Altay, Akif Hamzaçebi ve Muharrem nce cenaze törenine katld.

SPOR DÜNYASI DA CENAZEDEYD

Spor dünyasndan da Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Türkiye Basketbol Federasyonu Bakan Hidayet Türkolu, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Bakan Uur Erdener, Cumhurbakan Badanman ve eski güreçi Hamza Yerlikaya, Türkiye Halter Federasyonu Bakan Tamer Tapnar gibi isimler son görevlerini yerine getirmek için camiideydi.

SPOR BAKANI BAK:HER ÜLKEYE NASP OLMAZ

Cenazeye ilk gelen isimlerden biri Spor Bakan Osman Akn Bak oldu. Spor Bakan Bak, Türk sporu için çok ac bir gün. Milli sporcumuz Naim Süleymanolunu kaybetmenin acsyla kar karyayz dedikten sonra Dün doktoru haberi bize bildirdi. Biz Sayn Cumhurbakanmzla beraber Rizede kongredeydik. Tedavi sürecinde hep takip etti Sayn Cumhurbakanmz. Böylesine önemli bir sporcuya sahip olmak her ülkeye nasip olmaz diye konutu.

MANEV ABSYM

8.Cumhurbakan Turgut Özaln olu Ahmet Özal da Naim Süleymanolunun babasnn manevi olu olduunu hatrlatarak Ben de onun manevi abisi oluyorum. lk günlerini hatrlyorum. Prl prl bir insand. Hiçbir zaman kimseyi üzmedi. Dünyada hala onun krd rekor krlamad. Kimsenin de krabileceini sanmyorum dedi. Naim Süleymanolunun cenazesi Edirnekap Mezarlnda topraa verildi.

Ana Sayfaya Git