Nemrut Krater Gölü'nde su sporları yaptılar

Bitlis'in Tatvan ilçesinde bir grup sporcu ve vatandaşlar, 2 bin 800 rakımdaki Nemrut Krater Gölü’nde su sporları yaptı.

Haberler 01.10.2017 - 09:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Belediye tarafndan düzenlenen etkinlikte Nemrut Krater Gölüne gelen grup, yelken ve çeitli su sporlar yaparak keyifli bir gün geçirdi.

Tatvan Belediye Bakan Fettah Aksoy, gazetecilere yapt açklamada, Van Gölü, Bitlis, Tatvan, Nemrut Da ve Nemrut Krater Gölünde turizme katk salamak için çeitli etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Nemrut Krater Gölünde de belirli aralklarla su sporlar etkinlikleri gerçekletirdiklerini anlatan Aksoy, Buras gezilmeye ve görülmeye deer, doa harikas bir yer. Biz de bu gölü gündemde tutmak, turizme kazandrmak ve tüm dünyaya tantmak için buradayz. dedi.

Nemrut Da, Nemrut Krater Gölü ve Van Gölünü tüm dünyaya tantmak istediklerini vurgulayan Aksoy, öyle konutu:

Nemrut Da zirvesinde biri lk biri souk 2 göl var. Ayrca burada buhar bacalar ve buz maaralar bulunuyor. Dolaysyla buras doa harikas bir yer ve endemik bitkilerle dolu olan bir da. Burada turizm potansiyelini en üst seviyelere çkartmak için belediye bakanlar olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Tabii bunda sayn valimizin de katklar çok büyük. Nemrutun tantlmas, turizme kazandrlmas noktasnda her türlü destei salyor.

Aksoy, kn kayak yaplan bölgede yazn da yelken yarlar düzenlemeyi amaçladklarn kaydetti.

Nemrut Krater Gölünde yelken yapan sporculardan Ömer Faruk Altun ise, Van Gölünün Tatvan sahilinde aralklarla yelken yapyoruz. Bugün de buraya geldik ve büyük keyif alyoruz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git